0 °C Budapest

Könnyebb lesz a jegyvásárlás

Pénzcentrum
2012. október 1. 19:32

Az utasok visszajelzései alapján változásokat hajtanak végre a közösségi közlekedési jegyértékesítési rendszerben: a 24 órás jegyek már megvásárolhatók a reptérre közlekedő 200E autóbuszjáraton és a HÉV-járatok jegyvizsgálóinál, emellett újra megnyitnak több, korábban bezárt pénztárat, míg mások nyitva tartását bővítik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kifejtették, hogy az utasok igényeihez igazodva megnyitották az M3-as metró Dózsa György úti állomásánál lévő BKK-pénztárat, amely hétfőtől péntekig 6-tól 21.30-ig, hétvégén pedig 8-tól 15.45-ig áll az utasok rendelkezésére. A Bogdáni úti autóbusz-végállomásnál található pénztárat is megnyitották, az új óbudai pénztár hétfőtől péntekig 6 óra és 21.30 között tart nyitva, hétvégi nyitva tartást egyelőre nem terveznek. Hozzátették, az utasok ezeken a helyszíneken is hozzájuthatnak a BKK teljes jegy- és bérletkínálatához.

Ugyancsak az utasok igényeihez igazodva bővítették az M3-as metró Árpád híd állomásánál lévő pénztár nyitva tartását, így 5.30 és 22 óra között működik. Kitértek arra is, hogy szintén az M3-as metró vonalán, október elsejével a Kálvin téren is bővítik a jegypénztár nyitva tartását: az utasok hétfőtől vasárnapig, mindennap 6-tól 21.30-ig vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
A pénztárak október elsejétől érvényes új helyszín- és nyitva tartási listája megtalálható a BKK honlapján (http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/vasarlasi-tudnivalok/vasarlasi-lehetosegek/jegy-es-berletpenztarak-2/).

A közleményben beszámoltak arról is, hogy korábban mindhárom, Budapestet elhagyó HÉV-vonalon a jegyvizsgálóknál Budapest 24 órás jeggyel bővült a vonaton megvásárolható jegykínálat, mostantól a 490 forintos átszállójeggyel is kiegészítik.
Ugyancsak bővül a helyszínen megváltható jegyek köre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbuszjáratokon is: a buszvezetőnél váltott vonaljegy mellett elsősorban a turisták által keresett Budapest 24 órás jegyet is meg lehet vásárolni, amely a váltástól kezdve 24 órán át korlátlan utazásra jogosít Budapesten belül 1550 forintért - olvasható a BKK közleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06