12 °C Budapest

Hiba nélkül közlekednek az új budapesti metrók

MTI
2012. szeptember 27. 14:37

Forgalomba állításuk óta hiba nélkül közlekednek az Alstom Metropolis-szerelvények Budapesten a 2-es vonalon - mondta Gulyás Attila, a BKV metrós szakszervezetének elnöke csütörtökön az MTI-nek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közlése szerint a forgalomba állítás után természetes, ha néhány hiba előfordul, de az Alstomok esetében erre nem volt példa, az elmúlt három hétben egyszer sem kellett kivonni szerelvényt meghibásodás miatt.

A 22-ből összesen nyolc vonat van Magyarországon, ebből két szerelvény fut az alagutakban a csúcsidőszakban, hatórás üzem után pedig melegedésvizsgálatra viszik őket. A harmadik szerelvénynek a napokban zajlik a hatósági vizsgája, a forgalomba várhatóan a jövő héten kerülhet. Gulyás Attila azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a már levizsgázott szerelvényeken a Siemens biztosítóberendezését is tesztelni kell, és a járművezetők képzése is ezeken zajlik, így a forgalomban nem mindig tudnak részt venni.

Mivel a vonalon a régi, Domino biztosítóberendezés üzemel, de az új Siemenst is kiépítették már az Alstomok számára, ennek beüzemeléséig az új vonatokon segédvezetők is szolgálnak. Miután a szovjet Ev és 81717-es szerelvényeket kivonják, a segédvezetőkre már nem lesz szükség, de őket vagy átképzik, vagy a 4-es metróra irányítják majd át, elbocsátás emiatt a BKV-nál nem lesz - mondta Gulyás Attila.

Hozzátette: eddig mintegy negyvenen szerezték meg a típusvizsgát abból a 150 emberből, akik a Metropolisokon dolgoznak majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20