3 °C Budapest

16 ezer gyerek kirándul ősszel az Erzsébet-program keretében

MTI
2012. szeptember 25. 15:32

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Őszi kirándulás pályázatán több mint 16 ezren jutottak ismét táborozási lehetőséghez, ezzel több mint 30 ezerre nőtt azoknak a gyermekeknek a száma, akik az Erzsébet-program keretében kedvezményesen táboroznak az idén - közölte az alapítvány.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az őszi kirándulásra a megjelölt határidőig, szeptember 10-ig csaknem hatszáz pályázat érkezett az iskoláktól a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz, a legtöbb Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. A részt vevő gyermekek száma meghaladja a 16 ezret.

A pályázatra alap- és középfokú közoktatási intézmények 1-12. osztályosokból álló iskolai csoportokkal jelentkezhettek. A nyertesek kirándulás megszervezéséhez kapnak támogatást, amely állami tulajdonban lévő Erzsébet-táborokban vehető igénybe, tanulónként ezer forint önrész befizetésével.

A diákok teljes ellátással négy napot tölthetnek együtt társaikkal az ország különböző pontjain megtalálható táborokban: egyebek között Balatonberény, Csopak, Fonyódliget, Fadd vagy Vajta településeket és azok környékét fedezhetik fel.

Az Erzsébet-tábor a nyár folyamán több mint 14 ezer gyermek számára tette lehetővé, hogy szünidejüket csoportos, valamint tematikus - sport- és művészeti - táborokban töltsék.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?