1 °C Budapest

Van még Üdülési Csekked? Most költsd el, akciósan!

2012. szeptember 4. 11:12

A 2012-es érvényességi idővel rendelkező Üdülési Csekkek már csak december 31-ig válthatók be, így alig négy hónapjuk maradt azoknak, akik fel szeretnék használni megmaradt csekkjeiket. A szállodák akciós ajánlatokkal várják a megmaradt utalványok felhasználóit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2012. január 1-vel megszűnt az Üdülési Csekk kibocsátása, így a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ) feladata - ezzel a termékkel kapcsolatban - a forgalomban lévő csekkek elszámolására korlátozódik - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a NÜSZ.

Fontos tudnivaló, hogy minden, 2012-ben lejáró Üdülési Csekk 2012. december 31-ig váltható be. Az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, 2013. március 31-re módosították. Ez idő alatt minden elfogadott Üdülési Csekk elszámolása meg fog történni.

Jelenleg mintegy 2 milliárd forint értékű Üdülési Csekk van forgalomban. Az idegenforgalmi főszezon végén a NÜSZ azt tapasztalja, hogy az elszámolásra váró csekkek mennyisége nő, ezért arra számítanak, hogy a december 31-ig fel nem használt Üdülési Csekkek értéke minimális lesz. A fel nem használt Üdülési Csekkekből származó eredményt is szociális feladatok ellátására fordítja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Kampány segítené a begyűjtést

Részben a még forgalomban levő Üdülési Csekkek felhasználására indít kampányt szeptemberben a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz). A kampány egyik célja, hogy a lakosságot a még kint lévő Üdülési Csekkek érvényességi időn belüli beváltására ösztönözze a szálláshelyeken, illetve hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

Óvatosan! Hamis utalványok Magyarországon
Hamisított Erzsébet-utalvánnyal próbáltak meg fizetni több szegedi üzletben az elmúlt hetekben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a hamisított - ezerforintos címletű - utalványok viszonylag jó minőségűek, de nem tartalmazzák azokat a biztonsági jeleket, amelyeket a valódiak, így az elfogadóhelyek ki tudják szűrni a hamisítványokat.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, emellett kérik a lakosságot és az elfogadóhelyeket, hogy fokozottan vizsgálják, kitől és milyen utalványt fogadnak el.

(MTI)


Az egészen november közepéig zajló intenzív kampány során különböző, bor és gasztronómiához kapcsolódó akciós ajánlatok közül válogathatnak a belföldi utazók, melyeket az akcióban részt vevő több mint 80 szálláshely biztosít.

A kampányban részt vevő szálláshelyek 2=3 típusú akcióval vagy minimum 10%-os kedvezménnyel várják az utazókat, illetve a csomag mellé a bor és gasztronómiához szorosan kapcsolódó ingyenes pluszszolgáltatást nyújtanak. Az akciós időszak végét a Márton-napi eseményekhez igazítják a szervezők.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a szeptembertől november közepéig futó kampány támogatására a mintegy két hét múlva már letölthető, minden platformon futó, ingyenes mobilalkalmazást indít. Több mint 1000 vendéglátóhely, 20-nál is több bor és gasztronómiai fesztivál, majd' 40 exkluzív szállásajánlat kap helyet a GPS alapú listázást kezelő, ingyenesen letölthető mobilalkalmazásban.

A programokról információt, a pozíciójukhoz legközelebbi vendéglátóhelyeket, látnivalókat és szállásokat is könnyen találhatnak majd maguknak a turisták, és útvonalat is tervezhetnek az alkalmazás segítségével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?