Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet?

Pénzcentrum
2012. szeptember 1. 13:07

Szeptember 3-án, azaz hétfőn megkezdődik a tanítás az általános és középiskolákban, így - ahogy az lenni szokott - a nyári időszakhoz képest változik a tömegközlekedési járatok közlekedési rendje a fővárosban. A változások természetesen érintik a hosszabb iskolai szüneteket is - idén is lesz őszi, téli, illetve tavaszi szünet a tanintézményekben.

A 2012/2013-as tanév szeptember 3-án, hétfőn kezdődik. A BKK járatai a megváltozó utazási igényekhez igazodva szeptember 3-án üzemkezdettől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek. Fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy több járat esetében eltér egymástól a hétfőtől csütörtökig és a pénteken érvényes menetrend, ezért az utazás előtt érdemes tájékozódni a járatok indulási idejéről.


Az első félév során az őszi szünet október 28-ától november 4-éig tart. A téli szünet december 22-től 2013. január 2-ig, míg a második félévben a tavaszi szünet 2013. március 28-tól április 2-ig tart. Ebben az időszakban a járatok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Az ünnepek környékén érvényes közlekedési rendről a Budapesti Közlekedési Központ a későbbiekben részletes tájékoztatást ad majd.

Kerüld a sorban állást, válts szemeszterbérletet!

Az érvényes nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező utasok a 2012-2013-as tanévre is válthatnak szemeszterbérletet. A BKK bérlete 2012. szeptember 1-jétől 2013. február 1-jéig, öt hónapon keresztül érvényes, elsősorban tehát a felsőoktatási félévhez igazodik, de az alap- és középfokú képzésekben részt vevő tanulók számára is jó vétel lehet. A szemeszterbérlet olcsóbb, mintha öt különálló havibérletet vásárolnánk: 19250 forint helyett ugyanis a szemeszterre szóló bérlet csak 18000 forintba kerül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bérlet a BKK Akácfa utcai központi bérletpénztárában, valamint a Batthyány téren, a Boráros téren, a Déli pályaudvarnál, a Határ útnál, a Kálvin térnél, a Keleti pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Népligetnél, a Nyugati pályaudvarnál, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Széll Kálmán téren és Újpest-Központnál található pénztárainkban váltható meg. A szemeszterbérlet - mint a többi, a BKK által kibocsátott napi-, többnapos és hetijegy és bérlet is - Budapest közigazgatási határán belül valamennyi BKK-járatra, továbbá a Volánbusz és a MÁV-START meghatározott járataira és munkanapokon a BKK dunai hajójárataira érvényes.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?