Vizsgálták a tiszai csárdákat: ciános halat szolgáltak fel?

Pénzcentrum
2012. szeptember 2. 08:04

A tiszai vendéglátóhelyeket bemutató cikksorozatunkra számos levél érkezett szerkesztőségünkbe. Kaptunk hideget, s meleget egyaránt - voltak, akik kiálltak a listákban szereplő éttermek, cukrászdák mellett, míg mások éppen negatív tapasztalataikról számoltak be. Mivel azonban az összesítésben szereplő vendéglátóhelyek szubjektív véleményt tükröztek, arra kértük olvasóinkat, hogy számoljanak be saját élményeikről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábbi, "Ezek a legjobb éttermek, cukrászdák a Tiszánál: itt a lista!" c. cikkünkben arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk éttermi tapasztalataikat, melyeket a Tisza partján, illetve vonzáskörzetében szereztek. Felhívásunkra rengetegen jelentkeztek - ki a listákon szereplő vendéglátóhelyeket becsmérelte, ki újabb címekkel egészítette ki a toplistát. Sőt, akadtak szép számmal, akik élménybeszámolót is fűztek az ajánlott vendéglátóhely mellé. Íme tehát olvasóink kedvenc helyei a Tisza környékén. Mivel szubjektív listáról van szó, helyezetteket nem hirdettünk!


A vendéglátóhelyek felsorolásán túl tehát számos méltató szó, ízes élménybeszámoló is érkezett szerkesztőségünkbe. Egyik hűséges olvasónk például a Szeged alsóvárosi Vámos Cukrászdát illette elismerő szavakkal. "Kellemes kiszolgálás, konszolidált árak, megfelelő adagok és nem utolsó sorban ízletes és finom sütik, fagylaltok" - írta levelében Nóra. Egy másik olvasónk, László pedig egy a Tisza-tónál található éttermet emelt ki, mint kihagyhatatlan kulináris nevezetességet. Mint fogalmazott: "Az elmúlt héten Poroszlón pihentünk a családommal és minden nap, a Kormorán Étteremben étkeztünk, mely a főúton található. Úgy a kiszolgálás udvariassága, mint az ételek ízvilága, mennyisége és az italaik hőmérséklete, illetve a választékuk csodás kulináris élményekhez juttatott bennünket nap, mint nap. Ha arra járnak javaslom, keressék fel e helyet és elégedettek lesznek vele Önök is, garantálom."

Érdekes történetet osztott meg lapunkkal egy másik olvasónk. Aktív állományú korában Lacinak hivatalból kellett ismernie valamennyi olyan vendéglátóhelyet, ahol bármilyen formában halat szolgáltak fel a vendégek számára. Mint levelében írja: "Ugyebár volt egy sajnálatos ciánkatasztrófa a Tiszán, ami után valamennyi ilyen helyet meg kellett vizsgálnunk, hogy honnan származik a nyersanyag!" Laci tehát több évtizedes tapasztalatára hagyatkozva ajánlotta a szegedi Fehértói Halászcsárdát, mely véleménye szerint a legjobbnak mondható a Dél-Tisza mentén, Csongrád megyét illetően.


Akadtak ugyanakkor némileg negatív vélemények is. "A cikk miatt utaztunk a kunszentmártoni cukrászdába, mely talán egy közepes minőségű átlagos kisvárosi vidéki cukrászdának elmegy. Hely kialakítása gyenge, személyzet szakképzetlen, Eszterházy torta romlott" - fogalmazta meg véleményét Alex. Ági nevű olvasónk pedig ezt írta korábbi listánkkal kapcsolatban: "Tényleg szubjektív az értékelés, melyre a legjobb példa Abádszalók, Czifra csárda. Egy napon sem lehet említeni az abádszalóki Lila Akác étteremmel! Én 18 éve járok Abádszalókra, minden nyáron zsúfolva van az étterem déltől késő estig, tömegek állnak az ajtóban helyre várva. Ellenben a Czifra csárdával, ahol például az idén július-augusztusban este 6-7 óra tájban már bezárt az étterem, mert egy árva lélek sem ment oda vacsorázni. Vajon miért? Lepipálja a tiszacsegei Halász csárdát is, ez biztos." Gábor nevű olvasónk ugyanakkor ezt írta levelében: "A tiszai halászcsárdák listáján a Tiszacsegei Halászcsárda első helyre került. Csak megerősíteni tudom: megérdemelten, nagyon jó a konyhájuk, figyelmesek a pincérek és pompás helyen van, a Tiszától pár méterre. Én e nyáron már másodszor bicikliztem a Tisza-tó környékén és mindkétszer úgy szerveztem a tekerést, hogy a tiszacsegei csárdában ebédeljek."

Végezetül fontos tehát ismét kiemelnünk, hogy a korábbi listákban szereplő, illetve az olvasóink által ajánlott vendéglátóhelyek természetesen szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. S azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok - ezt egyébként a fenti vélemények is alátámasztják. Egy azonban biztos, ha lassan is, de jó irányba haladunk. Ma már nem számít kuriózumnak, ha igazán kitűnő ételekbe, s kiszolgálásba botlunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?