3 °C Budapest

Holland-magyar összefogás a Szigeten

MTI
2012. augusztus 10. 13:35

A 20. Sziget fesztivál egyik új helyszíne a Holland Meets Hungary Színpad, amelyen holland-magyar produkciókat láthat a közönség. Esténként a két ország zenészeiből verbuválódott Jam de la Créme "örömzenél".

Szép Fruzsina, a Sziget fesztivál programigazgatója elmondta: tavaly a Dutch Meeting Point kiemelkedően sikeresnek bizonyult - főként az egyre népesebb, Hollandiából érkező fesztiválozók körében - ezért úgy döntöttek, hogy az idén egy önálló, holland-magyar barátságot szimbolizáló színpadot hoznak létre.

A programok délután kettőkor kezdődnek többnyire beszélgetésekkel. Három óra után egy tehetségkutatóban feltűnt csoport, az iLL Skill Squad adja elő táncműsorát. Fél öttől hétig magyar zenei sávot alakítottak ki, a színpadon olyan ismert formációk zenélnek, mint a pénteki Turbo vagy a szombaton koncertező Grand Mexican Warlock.

A színpad fő attrakciója a Jam de la Créme - hangsúlyozta Szép Fruzsina. Megjegyezte, hogy a műsor Hollandiában nagyon népszerű, ami érthető, hiszen sok-sok zenész jammel együtt több órán keresztül.

"A leghíresebb holland zenészekből verbuválódik a csapat, a Szigetre 37 fővel érkeztek és minden nap több magyar zenekarból hívnak tagokat" - fogalmazott a programigazgató, aki szerint csütörtök este mintegy ötven fő állt a Holland Meets Hungary Színpadon. Esténként 11 órától az elektronikus zenéé a főszerep; magyar és holland lemezlovasok állnak a lemezjátszók mögé.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?