2 °C Budapest

Balaton Sound: turisztikai, gazdasági előny a régiónak

Pénzcentrum
2012. július 17. 15:15

108 ezer látogató vett részt a hétfő hajnalban zárult hatodik Heineken Balaton Sound fesztiválon - közölték a szervezők. Ezzel a látogatószám 7500 fővel írta felül a tavalyi csúcsot.

A legtöbben - összesen 28000-en - a szombati napon vettek részt, ezen az estén, Paul Kalkbrenner koncertje idején a küzdőtér szinte teljesen megtelt. A Heineken Balaton Sound ma már a régió egyik legjelentősebb eseménye, amelyre egyre nagyobb az érdeklődés a határainkon túlról is.

Nemcsak Zamárdi környékén, de az északi parton is megtelnek a rendelkezésre álló szálláshelyek, a vendéglátó egységek pedig a megszokottnál jóval nagyobb forgalommal működnek. A vendégek jelentős része a feszivál előtt és után még további napokat a Balaton- partján tölt, így a Sound nem csak egy kihagyhatatlan parti-élmény, de komoly turisztikai és gazdasági hatással is bír.

Fotó: Balaton Sound/Szemerey Bence


A szervezők közölték azt is, hogy a fellépő világsztárok közül többen már most jelezték, hogy szívesen visszatérnének Zamárdiba, így a 2013-as fesztivál szervezése máris elindult.

A Pénzcentrum.hu a helyszínen tesztelte a rendezvény hivatalos fizetőeszközét, a Metapay Fesztiválkártyát - tapasztalatainkról hamarosan bővebben is beszámolunk.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?