17 °C Budapest

Csak figyelmeztetnek a BKV- ellenőrök a bérletigazolvány miatt

Pénzcentrum
2012. május 22. 17:37

A lejárt bérletigazolvány miatt a jegyellenőrök mostantól először csak figyelmeztetnek, és pótdíjazásra csak akkor kerül sor, ha a "bliccelő" a figyelmeztetést követő 8 napon belül sem cseréli azt ki - tudatta lapunkkal a Budapesti Közlekedési Központ.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azok az utasok, akik az utazási jogosultság ellenőrzéskor lejárt érvényességi idejű általános bérletigazolványt mutatnak fel, azonban a fényképről egyértelműen megállapítható, hogy a saját bérletigazolványukat használják, és a felmutatott bérletre rá van írva a bérletigazolvány száma (és a bérletszelvény az utazás napján érvényes), a BKK a jövőben nem pótdíjazza, hanem figyelmeztetésben részesíti - az ellenőrök az igazolványon rájegyzéssel jelzik annak lejártát.

A figyelmeztetésben részesített utasoknak legkésőbb a figyelmeztetés napját követő nyolcadik naptári napig kell új általános bérletigazolványt kiállíttatniuk. A figyelmeztetést követő kilencedik naptól a rájegyzéssel ellátott bérletigazolvány bejárati ellenőrzésnél utazásra nem jogosít, az ellenőrök, illetve a biztonsági őrök ellenőrzés során pótdíjazzák az ilyen igazolvánnyal utazókat. A bérletigazolványok egyébként tíz évig érvényesek.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?