17 °C Budapest

Többszáz milliós mutyi a BKV-nál: trükköztek a bérletekkel

Pénzcentrum
2012. május 11. 15:37

Újabb mutyira derült fény a BKV háza táján. A társaság tájékoztatása szerint ugyanis a közlekedési vállalat egyik alvállalkozója eddig több mint 562 millió forinttal tartozást halmozott fel, s a BKV gyanúja szerint sikkasztás áll a felhalmozás hátterében.

Újabb súlyos örökségre derült fény a BKV-nál: a közlekedési cég 2008 óta szerződéses kapcsolatban állt a Frear Kft.-vel, amely 35 helyszínen folytat jegy- és bérletértékesítést. A cég az egyes csomópontokban az utasok által jól ismert "fabódékban", illetve egyes helyeken a jegypénztári helyiségekben végezte tevékenységét viszonteladóként. A szerződést a jegyértékesítési feladatok 2012. május 1-jén történt jogutódlásával a Budapesti Közlekedési Központ is megörökölte. A BKK a feladat átvétele után azonnal megkezdte a kiszervezett tevékenység felülvizsgálatát.

A BKK a mai napon azonnali hatállyal felbontotta a Frear Kft.-vel eddig fennálló, menetjegyek és bérletek viszonteladására vonatkozó szerződését, mivel a társaság nem számolt el megfelelően a korábban átvett jegyekkel és bérletekkel, illetve a felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségeinek. Eddig a Frear Kft. több mint 562 millió forinttal tartozást nem fizetett meg, de ez az összeg a még nála lévő készletek esetleges hiányos elszámolása nyomán növekedhet.

Tekintettel arra, hogy a fentiek nyomán a Frear Kft.-nél sikkasztás gyanúja áll fenn, ezért azonnali hatállyal felszólítottuk a céget a jegy- és bérletárusítás beszüntetésére, a készletek és bevételek teljes elszámolására, valamint intézkedés történt a szerződés felmondására. A még a cégnél lévő készletek elszámolása ma történik meg. Az eset miatt 2012. május 10-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója feljelentést tett a Budapesti Rendőr-Főkapitányságon a Frear Kft.-nél történt sikkasztás gyanúja miatt. A büntetőeljárásban a BKK és a BKV a polgári jogi igényét azonnal bejelentette, illetve megtették a további szükséges intézkedéseket a kárenyhítés érdekében.

Tarlós István főpolgármester utasítása alapján a Budapesti Közlekedési Központ mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legkisebb kényelmetlenséggel biztosítsa vásárlói számára a jegy- és bérletértékesítést, a 35 kieső értékesítési pont ellenére. A BKK vezérigazgatója haladéktalanul elrendelt minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a saját pénztárak megnyújtott nyitva tartási időkkel, bővített ablakszámmal működjenek, illetve a pénztárosi feladatokra átképzések, felvételek történjenek. A nyitva tartási idők, értékesítési helyszínek aktuális helyzetéről a BKK honlapján értesülhetnek az utasok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30