12 °C Budapest

Többszáz milliós mutyi a BKV-nál: trükköztek a bérletekkel

Pénzcentrum
2012. május 11. 15:37

Újabb mutyira derült fény a BKV háza táján. A társaság tájékoztatása szerint ugyanis a közlekedési vállalat egyik alvállalkozója eddig több mint 562 millió forinttal tartozást halmozott fel, s a BKV gyanúja szerint sikkasztás áll a felhalmozás hátterében.

Újabb súlyos örökségre derült fény a BKV-nál: a közlekedési cég 2008 óta szerződéses kapcsolatban állt a Frear Kft.-vel, amely 35 helyszínen folytat jegy- és bérletértékesítést. A cég az egyes csomópontokban az utasok által jól ismert "fabódékban", illetve egyes helyeken a jegypénztári helyiségekben végezte tevékenységét viszonteladóként. A szerződést a jegyértékesítési feladatok 2012. május 1-jén történt jogutódlásával a Budapesti Közlekedési Központ is megörökölte. A BKK a feladat átvétele után azonnal megkezdte a kiszervezett tevékenység felülvizsgálatát.

A BKK a mai napon azonnali hatállyal felbontotta a Frear Kft.-vel eddig fennálló, menetjegyek és bérletek viszonteladására vonatkozó szerződését, mivel a társaság nem számolt el megfelelően a korábban átvett jegyekkel és bérletekkel, illetve a felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségeinek. Eddig a Frear Kft. több mint 562 millió forinttal tartozást nem fizetett meg, de ez az összeg a még nála lévő készletek esetleges hiányos elszámolása nyomán növekedhet.

Tekintettel arra, hogy a fentiek nyomán a Frear Kft.-nél sikkasztás gyanúja áll fenn, ezért azonnali hatállyal felszólítottuk a céget a jegy- és bérletárusítás beszüntetésére, a készletek és bevételek teljes elszámolására, valamint intézkedés történt a szerződés felmondására. A még a cégnél lévő készletek elszámolása ma történik meg. Az eset miatt 2012. május 10-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója feljelentést tett a Budapesti Rendőr-Főkapitányságon a Frear Kft.-nél történt sikkasztás gyanúja miatt. A büntetőeljárásban a BKK és a BKV a polgári jogi igényét azonnal bejelentette, illetve megtették a további szükséges intézkedéseket a kárenyhítés érdekében.

Tarlós István főpolgármester utasítása alapján a Budapesti Közlekedési Központ mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legkisebb kényelmetlenséggel biztosítsa vásárlói számára a jegy- és bérletértékesítést, a 35 kieső értékesítési pont ellenére. A BKK vezérigazgatója haladéktalanul elrendelt minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a saját pénztárak megnyújtott nyitva tartási időkkel, bővített ablakszámmal működjenek, illetve a pénztárosi feladatokra átképzések, felvételek történjenek. A nyitva tartási idők, értékesítési helyszínek aktuális helyzetéről a BKK honlapján értesülhetnek az utasok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm