4 °C Budapest

Járatszűkítés, menetrendváltozás 400 vasútvonalon: itt a ista

Pénzcentrum
2012. április 13. 11:03

Április 15-től különféle menetrendi módosítások, többek között járatlemondások lépnek életbe nagyságrendileg a vasútvonalak felén, ami több mint négyszáz vonatot érint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A MÁV-START Zrt. közleménye szerint az április 15-én, vasárnap életbe lépő menetrendváltozás naponta a mintegy háromezer közlekedő vonatból nagyságrendileg négyszázat érint, ezek között vannak járatlemondások, illetve egyéb menetrendi változások is akár az indulási idő, az indulási állomás vagy a csatlakozások, vonatmegállítások tekintetében.

A vasúttársaság közleménye kitér arra is, hogy a döntéshozatalt előzetes utasszámlálások előzték meg, és a megszüntetésre kerülő vonatok a kihasználatlannak bizonyult járatok közül kerültek ki. Mint írják, az így felszabaduló járműveknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére, különösen a hétvégi utazások alkalmával. Ugyanakkor a közleményben kiemelik, hogy a vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad az április 15-i menetrendváltozás után is.


A vasúttársaság mindazonáltal folyamatosan figyelemmel kíséri a menetjegyeladási statisztikákat és az utasforgalmat a vonatok megfelelő összeállítása érdekében. A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a még pontosabb tervezéshez további segítséget ad az utasok elővételben megváltott menetjegyeinek mennyisége és azok eloszlása. Végezetül kiemelik: a gyakorlati tapasztalatok alapján esetlegesen jelentkező hiányosságok szükséges kiigazítását - a menetrend megrendelőjének, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a döntése alapján - a lehető legrövidebb idő alatt készek megtenni.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20