3 °C Budapest

Járatszűkítés, menetrendváltozás 400 vasútvonalon: itt a ista

Pénzcentrum
2012. április 13. 11:03

Április 15-től különféle menetrendi módosítások, többek között járatlemondások lépnek életbe nagyságrendileg a vasútvonalak felén, ami több mint négyszáz vonatot érint.

A MÁV-START Zrt. közleménye szerint az április 15-én, vasárnap életbe lépő menetrendváltozás naponta a mintegy háromezer közlekedő vonatból nagyságrendileg négyszázat érint, ezek között vannak járatlemondások, illetve egyéb menetrendi változások is akár az indulási idő, az indulási állomás vagy a csatlakozások, vonatmegállítások tekintetében.

A vasúttársaság közleménye kitér arra is, hogy a döntéshozatalt előzetes utasszámlálások előzték meg, és a megszüntetésre kerülő vonatok a kihasználatlannak bizonyult járatok közül kerültek ki. Mint írják, az így felszabaduló járműveknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére, különösen a hétvégi utazások alkalmával. Ugyanakkor a közleményben kiemelik, hogy a vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad az április 15-i menetrendváltozás után is.


A vasúttársaság mindazonáltal folyamatosan figyelemmel kíséri a menetjegyeladási statisztikákat és az utasforgalmat a vonatok megfelelő összeállítása érdekében. A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a még pontosabb tervezéshez további segítséget ad az utasok elővételben megváltott menetjegyeinek mennyisége és azok eloszlása. Végezetül kiemelik: a gyakorlati tapasztalatok alapján esetlegesen jelentkező hiányosságok szükséges kiigazítását - a menetrend megrendelőjének, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a döntése alapján - a lehető legrövidebb idő alatt készek megtenni.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06