1 °C Budapest

Biciklizz a vonaton: kedvezményes kerékpárjegyek a Balatonhoz is

Pénzcentrum
2012. április 10. 19:36

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve szervezi a "Bringázz a Munkába!" (BAM) kampány idei első, tavaszi fordulóját, amely holnap, április 11-én veszi kezdetét és május 15-ig tart. A MÁV-START Zrt. a kampányhoz idén is kedvezményekkel és nyereményekkel csatlakozik - tájékoztatta lapunkat a közlekedési társaság.

A közlemény szerint a személyszállító vasúttársaság célja az akcióban való részvétellel, hogy a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolásával olyan környezetbarát közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet, amely a növekvő autósforgalommal járó, káros környezeti hatások csökkentéséhez hozzájárul.

Kilométergyűjtő akció

A BAM honlapján található közlekedési naplóban a bringások bejelölhetik, ha útjuk során vonattal is utaztak. Azok között, akik legalább hét alkalommal teszik ezt, bármely belföldi viszonylatra, két személy részére szóló 2. osztályú, kerékpárjegyet is tartalmazó, menettérti menetjegyet, valamint egy ajándékcsomagot sorsol ki a vasúttársaság.

A MÁV-START Zrt. a hosszú távú fejlesztési programjában kiemelten kezeli a kerékpárszállítást, célként kitűzve, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást egyre többen, évente több mint kétszázezren veszik igénybe. Vonattal és kerékpárral a legtöbben a Balaton partjára, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz utaznak, így az utasigényeknek megfelelve a vasúttársaság kedvezményes, 400 forintos kerékpárjegyet vezetett be. Ennek előnye, hogy márciustól december 31-ig az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 400 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

A kerékpáros túrajegy birtokában egy napon belül korlátlan számban fel és le lehet szállni a biciklivel az érintett vasútvonalon a vonatokra. Az utasnak természetesen a megfelelő menetjeggyel rendelkeznie kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Nyíregyházáról a Balatonhoz utazva, a menetjegy mellé a kerékpáros túrajegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?