Egyentaxik jöhetnek a fővárosba

Pénzcentrum
2012. április 6. 09:42

Újra egyeztetett a főváros az érdekképviseletekkel a taxiszolgáltatások koncepciójáról. A megbeszélésen elhangzott, hogy a várhatóan 2013-tól bevezetendő szabályozás fontosságát minden résztvevő támogatja.

A fővárosban kiszámítható, egységes, megbízható és szabályozott taxis szolgáltatást szeretnének biztosítani a rendszeres utasok és a turisták számára is - mondta a szakszervezetekkel folytatott megbeszélésen Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. A tárgyaláson elhangzott, hogy a várhatóan 2013-tól bevezetendő szabályozás szükségességével minden résztvevő egyetértett. Az ütemezéssel és a szabályozás részleteivel kapcsolatban számos javaslatot fogalmaztak meg az érintettek, ezeket a BKK alaposan kiértékeli és figyelembe veszi a rendelet véglegesítésekor.

A BKK szerint a formalizált taxi meghatározó városarculati elemmé válhat, a taxik piaci részvételének jogszerűségét ellenőrizhetővé, a fővárosi szolgáltatásra jogosulatlanokat, szabályszegőket könnyebben kiszűrhetővé teszi. A szabályozási koncepció lényege az, hogy fix kilométerdíj mellett egységes szolgáltatói feltételek előírását tervezi a Fővárosi Önkormányzat és a BKK.

Vitézy Dávid a héten az InfoRádiónak azt mondta, hogy több feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy bevezethető legyen a budapesti taxiszolgáltatásban az egységes tarifarendszer.

Szerinte ahhoz hogy az egységes árakat be lehessen vezetni, először Budapestnek törvényben kell megadni a jogot arra, hogy rendeletet alkothasson a taxiközlekedés szabályozására, az autók életkorára, környezetvédelmi besorolására, méretére, formatervére vonatkozóan.

Ezt követően a fővárosnak olyan új szabályozást kell elfogadnia, amelyben szigorítják a budapesti taxikkal szembeni műszaki jármű életkor és méret, környezetvédelmi elvárásokat, egyúttal egységes arculatot adnak a taxiknak - tette hozzá Vitézy Dávid.

A taxis érdekképviseletek elmondták: kiemelten fontosnak tartják a fix tarifák bevezetését. Azonban nem tartják elfogadhatónak, hogy rövid határidővel kelljen lecserélni a teljes járműparkjukat, azonban a BKK által javasolt, fóliával történő arculatváltás megoldását kellő felkészülési idő esetén el tudják fogadni. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a hatósági árszabályozást és a rend helyreállítását szükségesnek tartják és támogatják, hogy már 2013-ban elkezdődjenek a változások.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy a szigorúbb ellenőrzésektől és feltételektől ők is a piac tisztulását várják.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38