20 °C Budapest

Indul az utolsó nyári fesztivál

2011. augusztus 24. 13:02

Kedd délután beköltöztek az első sátrazók a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) területére. Az Újszegedi Partfürdőn egy hete épül a 12 hektáros fesztiválváros, a színpadok már állnak. A következő négy napban 1200 négyzetméternyi pódiumon összesen 1107 előadó gondoskodik majd a fesztiválozók nyár végi szórakozásáról.

A Tisza-parton 3,5 kilométernyi lefektetett villamosvezeték, 3 hektárnyi sátorterület, valamint 1349 főnyi dolgozó gondoskodik majd a fesztiválozók, és a 7 zenei helyszín több mint 150 fellépőjének felhőtlen szórakozásáról és kényelméről.

A legzöldebbnek tartott fesztiválon 500 négyzetméteren várja a fesztiválozókat a Zöldplacc és a SZIN Dizájnpart, ahol zöld divatbemutatón újrahasznosított és újraértelmezett anyagokból szőtt, varrt, csomózott ruhákkal és kiegészítőkkel mutatják be a trend kreátorai, hogy az öko a jövő divatja. A szemlélet itt mindenterületen zöld: a sör mellett idén már a bort is RE:pohárba mérik a vendéglátók, így a szemét mennyisége az eddigi évekénél is kisebb lehet.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolással hűti a fesztiválterületet -így a megfelelő hőérzet pormentes szórakozással párosul a legjobb nyárvégi program.

1968-ban volt az első

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?