13 °C Budapest

Indul az utolsó nyári fesztivál

2011. augusztus 24. 13:02

Kedd délután beköltöztek az első sátrazók a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) területére. Az Újszegedi Partfürdőn egy hete épül a 12 hektáros fesztiválváros, a színpadok már állnak. A következő négy napban 1200 négyzetméternyi pódiumon összesen 1107 előadó gondoskodik majd a fesztiválozók nyár végi szórakozásáról.

A Tisza-parton 3,5 kilométernyi lefektetett villamosvezeték, 3 hektárnyi sátorterület, valamint 1349 főnyi dolgozó gondoskodik majd a fesztiválozók, és a 7 zenei helyszín több mint 150 fellépőjének felhőtlen szórakozásáról és kényelméről.

A legzöldebbnek tartott fesztiválon 500 négyzetméteren várja a fesztiválozókat a Zöldplacc és a SZIN Dizájnpart, ahol zöld divatbemutatón újrahasznosított és újraértelmezett anyagokból szőtt, varrt, csomózott ruhákkal és kiegészítőkkel mutatják be a trend kreátorai, hogy az öko a jövő divatja. A szemlélet itt mindenterületen zöld: a sör mellett idén már a bort is RE:pohárba mérik a vendéglátók, így a szemét mennyisége az eddigi évekénél is kisebb lehet.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolással hűti a fesztiválterületet -így a megfelelő hőérzet pormentes szórakozással párosul a legjobb nyárvégi program.

1968-ban volt az első

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem