18 °C Budapest

Több százan akartak hamis jeggyel fesztiválozni Debrecenben

MTI
2011. július 21. 15:02

Már több mint száz hamis bérletet találtak eddig a beléptető kapuknál a nulladik nappal szerdán megnyílt debreceni Campus Fesztivál rendezői, akik emiatt a rendőrséghez fordultak.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató szerda éjjel a terület bejáratánál az MTI-nek azt mondta: már a Facebook közösségi portálon feladott hirdetések és szóbeszédek alapján gyanút fogtak, hogy tömegesen próbálnak majd bejutni hamis jegyekkel. A gyanú beigazolódott, mivel már a szerdai nulladik napon száz fölött volt a hamisított jeggyel érkezők száma.

Amíg az igazgató az MTI tudósítójának nyilatkozott, a kapunál hárman próbáltak bejutni a Campusra hamis belépővel. Azt mondták, hogy interneten rendelték az eredetinél olcsóbb bérleteket. Nem engedték be őket, Miklósvölgyi Péter pedig felhívta a figyelmet, hogy aki "kéz alól" vett belépőt az ne is próbáljon meg bejutni, mert szinte biztos, hogy nem jár sikerrel.

Profi hamisítványokról van szó, még bizonyos biztonsági jelek is egyeznek, de azért ki tudják szűrni őket - mondta a fesztiváligazgató. Hozzátette: tudják, hogy melyek azok az internetcímek, ahol a hamis bérleteket meghirdették. Információik szerint ötszáz bérlet és számos napijegy került illegálisan forgalomba a hivatalos ár 70-80 százalékáért. A Campus Fesztivál szervezői csütörtök délelőtt a rendőrséghez fordultak az ügyben.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a fesztivál szervezői jelezték a problémát, de feljelentést nem tettek. Hozzátette: ha a fesztivál során a szervezők igénylik, a rendőrség megteszi az ügyben a szükséges lépéseket, hiszen munkatársaik folyamatosan járőröznek a fesztivál területén és környékén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?