17 °C Budapest

A legjobb és legolcsóbb strandok a Balatonnál: itt a lista

2011. augusztus 19. 14:27

Igazi nyári hétvége vár ránk Az előrejelzések szerint a hétvégén biztosan marad a meleg idő, sokan a vízpartok felé veszik az irányt. A Pénzcentrum.hu mutatja az ingyenes balatoni és Velencei-tavi strandok listáját, és olvasóink azt is megtudhatják, melyek a legjobb vízparti fürdőhelyek. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a hét hátralevő részében túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében többnyire 15, 20, második felében 10, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 29, 34, később általában 26, 31 fok között valószínű.

A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó hőmérséklete egyaránt 23 fok körül van, a következő napokban akár 25-27 fokig is melegedhetnek legnagyobb tavaink.

Elmarad a hosszúhétvége, mégis megtelnek a szállodák

Bár idén augusztus huszadika szombatra esik, így nem lesz hosszúhétvége, mégis megtelhetnek a hazai szállodák az előttünk álló napokban. Úgy tűnik, a nyár végére visszatérő meleg kisegítheti a nem túl rózsás szezon miatt szenvedő szállodákat, strandokat, vendéglátóhelyeket.

Míg bő egy hete azt írtuk, hogy megszenvedi a szezon közepén tapasztalat pocsék időjárást a hazai turizmus, addig úgy tűnik, az augusztus 20-i hétvégére visszatérnek a dolgok a rendes kerékvágásba. Részben a következő napok kánikulájának, részben a sokak számára szinte kötelezőnek számító nyárvégi, iskolakezdés előtti üdülésnek köszönhetően sok szállodában, panzióban (közel) teltház várható a következő napokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Balaton: elfogytak a kiadó házak?

Több balatoni szállásadó is úgy tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t, hogy nincs már kiadó apartmanja, szobája az ünnepi hétvégére. Mint egy, az északi parton apartmanok közvetítésével foglalkozó iroda vezetője lapunknak elmondta: sok család szinte kötelezőnek érzi, hogy nyaraljon még pár napot, még akkor is, ha rossz az idő, vagy ha nem is kapunk plusz szabadnapot.

Azok, akik az olcsóbb apartmanokat, vendégházakat részesítik előnyben, de már nem találtak megfelelő szállást, próbálkozhatnak a kempingekben (ahol nem csak sátorhelyek, hanem kiadó faházak is várják a turistákat), illetve érdeklődhetnek a helyi Tourinform irodákban, ahol esetleg tudnak még szabad szálláshelyeket ajánlani. Érdemes körülnézni a kisebb part menti falvakban is, amelyek ugyan távolabb esnek a turisztikailag frekventáltabb településektől, azonban családi nyaraláshoz ideális körülményeket biztosítanak.

Azt se felejtsük, hogy a Balaton mellett vannak még olyan vizeink, amelyek szóba jöhetnek: információink szerint a Velencei-tónál, a Tisza tónál nagyobb eséllyel vannak még szabad apartmanok. Azt se felejtsük, hogy nem csak vízparton, hanem akár a hegyekben, vagy egy-egy borvidéken is eltölthetjük az utolsó nyári napokat.

ITT A LISTA: szabadstrandok a Balatonnál és a Velencei-tónál

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem