21 °C Budapest

Irány a Balaton! Ezek a legjobb strandok - itt a lista

2011. július 8. 10:37

Itt a kánikula, elrendelték a hőségriadót a hétvégére. Sokan a Balaton felé veszik az irányt - a Pénzcentrum.hu pedig mutatja a magyar tenger legjobb strandjait.

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót adott ki július 8. péntek 8.00 órától július 11. hétfő éjfélig. A hétvégi napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntektől már az éjszakai hőmérséklet is határozottan emelkedik, délután pedig helyenként a 35 fokot is elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Ma a középhőmérséklet az északkeleti országrész kivételével 25, 26 fok körül várható. A hétvégén és hétfőn azonban már jellemzően 27 fok feletti középhőmérséklet mutathatnak a hőmérők. Főként az Alföldön és a dél-dunántúli régióban lehet 3 egymást követő napon 27 fok feletti középhőmérséklet. Az enyhülés kedden érkezhet meg Nyugat-Dunántúl felől.

 


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, illetve 11-15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek a legjobb strandok a Balatonnál

Június közepén adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Így vigyázz értékeidre a strandon: hasznos tippek - KATTINTS!

A Kék Hullám Zászlókat azok a balatoni, Fertő tói, Velencei-tavi strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is.

A tavalyi szakemberekkel és kritériumok szerint zsűrizték a nevező strandokat az idén is. A Balatonalmádi strandok (itt három strandról van szó) nem jelentkeztek az idén, mivel a településen jelentős károkat okozott a jég a partvédőműveknél, aminek a helyreállítása még folyamatban van vagyis a zsűrizéskor még nem tudták befejezni a rekonstrukciót illetve felújítást.

A minősítők a keszthelyi, füredi és alsőörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést. Keszthelyen például felújították a kabinokat, modernizálták az információs részleget. Balatonfüreden a gyermekek szórakoztatására játszóteret létesítettek. Alsóörsön a 3 év alattiaknak homokozót alakítottak ki, a nagyobbaknak új játszótér, "gyermekpagony" létesült, manuális játékokkal és trambulinnal.

 

EZT OLVASTAD MÁR?