15 °C Budapest

Szenvedtek a pesti strandok a júniusi hideg miatt

MTI
2011. július 5. 16:36

Összességében százmilliós nagyságrendű bevételkiesés érte a fővárosi strandokat az elmúlt napok hideg időjárása miatt -közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője.

Közlése szerint a budapesti strandok májusi forgalma a tavalyi évhez képest kiemelkedően jól sikerült, hiszen 2010-ben rendkívül kedvezőtlen időjárás mellett indult a strandszezon. Az adatokat tekintve májusban a Palatinuson 325 százalékos, a Dagályon 60, a Csillaghegyi strandon 160, a Csepeli strandon 550, a Római strandon pedig 161 százalékos forgalomnövekedés volt tapasztalható.

Júniusban a nagyobb strandokat - Palatinus, Dagály - leszámítva mindenhol visszaesés volt tapasztalható, igaz nem nagymértékű. A júliusi forgalom az első pár nap után viszont messze elmarad a 2010-estől.

A közlemény szerint a rossz idő miatt a fürdők nem mindig jelentenek alternatívát a strandokról elmaradó vendégek számára, főként a családosokat tekintve - akik a strandvendégek jelentős hányadát teszik ki -, ugyanis a fürdőkben található gyógyvizes medencék használata nem ajánlott a kisgyermekeknek.

Mindezek ellenére "a társaság tavalyi működéséhez képest történt átalakításoknak és átszervezéseknek köszönhetően az idén jelentős megtakarításokat értek el". Ez a tartalék, illetve a napi hőmérséklet és a napsütéses órák számának emelkedése reményeik szerint pótolni tudja a kedvezőtlen időjárás okozta forgalomkiesést - írta a BVK szóvivője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?