20 °C Budapest

Kedvezményes szervizek: saját kirúgott munkásaikkal versenyeznek a gépjármű forgalmazók

2011. május 9. 09:32

A magyar személyautó-piac mélyrepülése még nem állt meg. A kereskedések minden módszerrel megpróbálják a forgalmukat növelni. A Porsche Hungaria autóforgalmazó 4 évre terjesztette ki a teljes körű szervizgarancia idejét, és elindította 4+ programját, aminek köszönhetően az idősebb gépjárművek tulajdonosai is kedvezményesen vehetik igénybe a hivatalos szervizek szolgáltatásait- írja a Világgazdaság.

A hivatalos szervizekre sem bővelkedtek a munkában az elmúlt időszakban. A válság alatt több munkást kénytelenek voltak elbocsátani, hiszen a gépjárművásárlások számának csökkenésével a szervizek kihasználtsága is csökkent. Az elbocsátott alkalmazottak viszont akármilyen munkát elvállalva, több esetben sufni műhelyekben kötnek ki, ahol többször számla nélkül dolgozva nyomják le a piac árait - a magyar Gépjárműimportőrök Szövetsége szerint.


De mégis leginkább azok a kocsik hiányoznak a szervizekből, amelyeket el sem adtak a kereskedők, mondta Schiller Gábor, a Schiller Autócsalád tulajdonosa.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?