27 °C Budapest

Tömegesen jönnek a németek a magyar gyógyszállókba

2011. április 8. 13:02

A Magyar Turizmus Zrt. idén szorosabbra fűzte szakmai kapcsolatát Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalatával, a PA Touristikkal. A magyarországi szállókban tapasztalt gyorsaság és hatékonyság kimondottan nagy potenciált jelent a hazai egészségturizmus számára.

A PA cégcsoport a magyar egészségturisztikai kínálatot egy 45 német irodából álló utazásszervezői és utazási irodai hálózaton keresztül értékesíti. A szakmai együttműködés célja hogy közösen még több vendéget csábítsanak Magyarország balatoni és nyugat-magyarországi gyógyhelyeire, hazánk legfontosabb turisztikai küldőpiacáról, Németországból.

A PA Touristik - a Magyar Turizmus Zrt.-vel és az érintett szállodákkal folytatott együttműködésének keretében - az idei év elejétől heti rendszerességgel, garantált, háztól-házig szállítást biztosító buszjáratokat közlekedtet Hévízre, Zalakarosra, Sárvárra és Bükfürdőre. A német utazók a nyugat-dunántúli és balatoni gyógyhelyeket a PA és a Mutsch Ungarn Reisen Kft. összefogásában Sármellékre repülő járatokkal is könnyen elérhetik április 16-tól. Ez évente több mint ötven járatot jelent a sármelléki repülőtérnek. Az idei évtől már négy német városból érkeznek a chartergépek a FlyBalaton repülőtérre: Frankfurtból és Hamburgból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek a Lufthansa gépei.

Mezősi Csilla, az MT Zrt. egészségturizmus szakértője elmondta: a német megközelítés szerint, az ottani tapasztalatoktól eltérően, a magyarországi gyógyszállók gyógy-komplexumként működnek, ami azt jelenti, hogy a szállókban nemcsak reumatológus szakorvosok segítik a gyógyulni vágyó vendéget, hanem más orvosi szakterületek tapasztalatait is bevonják. A német tartományokban nem ritka, hogy a reumatológiai szakrendelésre 4-5 hónapot is várniuk kell a betegeknek. A magyarországi szállókban tapasztalt gyorsaság és hatékonyság kimondottan nagy potenciált jelent a hazai egészségturizmus számára főként azt követően, hogy elfogadják az Európai Unió határokon átnyúló egészségügyi törvénycsomagját.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?