Szavazás: hány éves a kocsid? - öregszik a gépjárműpark

2011. február 24. 14:02

Tavaly év végére újra 11 év fölé ugrott a személygépkocsik átlagéletkora Magyarországon. Az értékesítések 2010-ben alig haladták meg a 2003-as csúcs egyötödét, az autóállomány pedig 3 millió alá csökkent.A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett, szállítási teljesítményekről szóló tájékoztatójában is tetten érhető a személygépjármű piac látványos zsugorodása. 2010-ben az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma alig haladta meg a 61 ezret, ez mindössze a 22 százaléka a 2003-as rekordév adatának, de még az 1999-es eladásoknak sem éri el a felét sem.

 


A 2010-es értékesítéseknél még a forgalomból kivont autók száma is nagyobb, így - immár második egymást követő évben - csökkent a teljes állomány. Ezzel (2006 óta először) újra 3 millió alá csökkent a teljes állomány.

 


2006 volt egyébként az utolsó olyan év, amikor a személygépkocsik átlagéletkora csökkenni tudott. A 2000-es években megindult fiatalodási folyamat nagy részét már elnyelte a válság sokkja, az átlagéletkor immár újra 11 év feletti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 


2010-ben az árutonna-kilométerben mért áruszállítási teljesítmény lényegében nem változott, (0,7%-kal nőtt), miközben a szállított áruk tömege 8%-kal volt kevesebb az előző évihez viszonyítva. A helyközi személyszállításban mind az utasforgalom, mind az utaskilométerben mért teljesítmény csekély mértékben emelkedett, 2 illetve 1%-kal. Budapest-Ferihegy repülőtér utasforgalma valamelyest - 1%-kal - nőtt, s 8,2 millió főt tett ki.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?