18 °C Budapest

Luxusautók fillérekért: a trükk csak a végén derül ki

Pénzcentrum
2011. február 23. 09:02

Luxusgépjárművek várják új tulajdonosaikat akár 100 ezer forintért. De érdemes tovább számolni az üzlet megkötése előtt - írja a Népszabadság.

A nyolc -tíz millió forintos luxuskategóriás gépjárműveket sokan hitelre vásárolták meg és most kénytelek megszabadulni a guruló csodáktól, csakhogy havi törlesztőjük is a kocsi új gazdájához kerüljön.

A probléma akkor világosodik meg előttünk, amikor kiszámoljuk az összes törlesztés jelenértékét (a jövőbeni befizetések inflációval csökkentett értékeinek összege) és rájövünk, hogy az "olcsón" vásárolt luxusautó árazása közelebb áll egy új gépjárművéhez, mint a használtpiacon megszokott értékekhez. Nemcsak prémium, de a tömeg használatra szánt járművek is hasonló sorsra kerülnek. A baj ezeknél is ugyan az, árazásban a hátralévő részletek számítanak, nem a kocsi műszaki állapota, a futás vagy az  életkor.

Tavalyi évben 4,4%- al csökkent a használtautó kereskedelem. A legtöbben Opelt értékesítettek, a második a Suzuki és a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Volkswagen áll az eladások tekintetében.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18