0 °C Budapest

Luxusautók fillérekért: a trükk csak a végén derül ki

Pénzcentrum
2011. február 23. 09:02

Luxusgépjárművek várják új tulajdonosaikat akár 100 ezer forintért. De érdemes tovább számolni az üzlet megkötése előtt - írja a Népszabadság.

A nyolc -tíz millió forintos luxuskategóriás gépjárműveket sokan hitelre vásárolták meg és most kénytelek megszabadulni a guruló csodáktól, csakhogy havi törlesztőjük is a kocsi új gazdájához kerüljön.

A probléma akkor világosodik meg előttünk, amikor kiszámoljuk az összes törlesztés jelenértékét (a jövőbeni befizetések inflációval csökkentett értékeinek összege) és rájövünk, hogy az "olcsón" vásárolt luxusautó árazása közelebb áll egy új gépjárművéhez, mint a használtpiacon megszokott értékekhez. Nemcsak prémium, de a tömeg használatra szánt járművek is hasonló sorsra kerülnek. A baj ezeknél is ugyan az, árazásban a hátralévő részletek számítanak, nem a kocsi műszaki állapota, a futás vagy az  életkor.

Tavalyi évben 4,4%- al csökkent a használtautó kereskedelem. A legtöbben Opelt értékesítettek, a második a Suzuki és a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Volkswagen áll az eladások tekintetében.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm