Fullextrás űr WC-k jönnek Budapestre + fotók

2011. február 1. 05:22

Új, világszínvonalú közterületi WC-ket állít hadrendbe a Fővárosi Csatornázási Művek. A vandálbiztos, akadálymentesített illemhelyeket magyar gyártó szállítja, használatuk 100 forintba kerül majd.

Elhasználódott, meglevő automata WC-ket cserél le és új helyszínekre is telepít egységeket -a jelenlegi tervek szerint- nyár elejéig a Fővárosi Csatornázási Művek - tudta meg a Pénzcentrum.hu Bátori Mariannától, a társaság kommunikációs vezetőjétől.  Az új illemhelyek pontos helyét a helyi önkormányzatokkal egyeztetik, de az biztos, hogy turisztikailag frekventált helyeken - például a Citadellán- is találkozhatnak majd a fővárosiak és a turisták ilyen berendezésekkel.

 

Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek


A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a budapestiek és a fővárosi városvezetés elvárása az volt, hogy világvárosi színvonalú, kiváló minőségű nyilvános illemhely-hálózatot létesítsen a Csatornázási Művek. Ezek a WC-k megfelelnek a magas minőségi igényeknek és emellett vandálbiztos kivitelben készülnek. Az illemhely 3 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3 méter magas. A belső tere úgy van kialakítva, hogy kerekesszékesek kísérővel együtt is használhatják.

Az automata illemhelyek hibabejelentő rendszeren keresztül kommunikálnak a diszpécserközponttal. A WC-k más biztonsági megoldással is rendelkeznek, például vésznyító érintőgombokkal, segélyhívóval, füstérzékelővel. A kisgyermekesek számára babapelenkázó is rendelkezésre áll.

 

Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek


A közbeszerzési kiírásra két pályázat érkezett. A nyertes pályázó Magyar Termék Nagydíjas kivitele megközelítőleg 50%-kal olcsóbb, mint a másik pályázó által kínált megoldás. Egy-egy ilyen toalett 10 millió forintba kerül: az FCSM szerint ezeknek az automata illemhelyeknek és az elektronikus távfelügyeletnek az ára lényegesen olcsóbb, mint a hasonló tudású külföldieké. Nemzetközi viszonylatban az ilyen típusú automaták meghaladják a 20-30 millió forintot is. Egyébként a nyertes ajánlat volt a legolcsóbb, a másik pályázó szinte ugyanezt a megoldást a duplájáért kínálta. A készülék használati díja 100 forint lesz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint megtudtuk, az illemhely-kezelői állásokra bárki jelentkezhet. Így megváltozott munkaképességűeket is jelentősebb létszámban (közel 40 fő) alkalmaznak, sőt, a vállalt egy hajléktalant is foglalkoztat, akinek munkásszállón biztosítanak elhelyezést.

 

Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek


A Csatornázási Művek a közelgő turisztikai szezonra több, frekventált helyen levő illemhelyet is felújít. Az egyik leglátványosabb változást a Műcsarnok előtti nyilvános toalett megújulása jelenti: itt tavaszra készül el az elegáns, minden igényt kielégítő, zuhanyzóval, kávé-automatával felszerelt nagy alapterületű "higiéniai központ".

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?