31 °C Budapest

A BKV is készül az Úszó EB-re

Pénzcentrum
2010. július 31. 14:02

A Magyar Úszó Szövetség 2010. augusztus 4-15. között rendezi meg a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában az Úszó Európa-bajnokságot, ezért ebben az időszakban a BKV sűríti a szigetre közlekedő autóbusz járatait.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója, emiatt a Margit hídon a 4-es és 6-os villamosok és az autóbuszok folyamatosan közlekednek, de a Margitsziget megállóhelyen nem állnak meg. A sziget ebből az irányból csak gyalogosan közelíthető meg.

A Margitsziget közösségi közlekedéssel történő kiszolgálása az Árpád hídon keresztül zajlik. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Buda felől a 134-es autóbusz vonalán is elérhető a sziget, amely Békásmegyer Újmegyeri tér - Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik. Az Úszó EB versenyei alatt a BKV sűrítve közlekedteti a Margitszigetre közlekedő autóbuszait a várható nagy utasforgalomra tekintettel.

A Margitsziget elérhető a BKV hajójáratával is, melynek menetrendje közlekedési vállalat honlapján megtekinthető. A Margitsziget szökőkút hajóállomás északi és déli irányból is elérhető 600 forintos felnőtt és 300 forintos gyermekjeggyel. A Jászai Mari tér és a Margitsziget szökőkút közötti átkelőjegy ára pedig felnőtteknek 250, gyermekeknek (4-14 év) pedig 150 forint, négy éves kor alatt az utazás ingyenes a BKV hajóin.

Az Úszó EB ideje alatt a sportolókat és a sportdiplomatákat is a BKV szállítja különjárati autóbuszokkal. Ezeket a céljáratokat csak az Úszó EB vendégei vehetik igénybe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?