Dübörög a Dacia és a Renault

Pénzcentrum
2010. július 16. 09:32

Míg a hazai piacokon csökkennek az eladások, az exportnál növekvő forgalommal számolhatnak idén az európai autógyártók -írja a Népszabadság.

Több gyárban visszaálltak az ötnapos munkahétre - a visszaeső kereslet miatt az elmúlt két évben sok cégnél álltak át a négynapos munkahétre költségkímélő okokból. Van, ahol a hirtelen megnőtt kereslet miatt szombaton is termelnek. A Renault és a hozzá tartozó Dacia húsz százalékkal több autót értékesített.

Összességében azonban közel sem ilyen kedvező a kép az autópiacon, mert az első nyári hónapban lanyhult a vásárlási láz az öreg kontinensen: júniusban 1,34 millió új személyautó kelt el, ami 6,9 százalékos esést jelent tavalyhoz képest.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25