10 °C Budapest

Július elseje után is káosz marad a fizetőparkolás!

Pénzcentrum
2010. július 1. 09:32

Az Alkotmánybíróság (AB) tavaly novemberi megsemmisítő határozata ellenére sem lesz átláthatóbb és méltányosabb a fizetőparkolási rendszer, mivel a július elsejével hatályba lépő, új szabályozásnak nincs visszamenő hatálya - írja a Népszabadság.

Az üzemeltetésre kötött szerződések ugyanis lejáratig érvényben maradnak, ami évekig fenntarthatja a jelenlegi átláthatatlan helyzetet, valamint a parkolási cégekhez befolyó milliárdok sem az önkormányzatot, hanem a magáncégeket gyarapítják.

Az újbudai önkormányzatnak például 2013-ig van szerződése a Centrum Kft.-vel, ezzel szemben Terézváros Centrummal megkötött szerződése 60 napos határidővel bármelyik fél részéről felmondható. Erzsébetváros tavaly decemberben közbeszerzéssel a következő tíz évre választott új üzemeltetőt, az Er-Park Kft. konzorciumot, amelynek a Centrum Kft. is tagja. A XIII. kerületben eddig is önkormányzati cég, a BÖP Kft. végezte az üzemeltetést, vele nem kell szerződést bontani.

Az új rendeletnek ismét része lett az a passzus, mely szerint egy háztartásra - függetlenül a benne élők családi viszonyaitól - csupán egy ingyenes lakossági engedély adható ki. Csakhogy most is akadnak "renitens" kerületek: Erzsébetvárosban minden állandó VII. kerületi lakos igényelhet egy járműre ingyenes engedélyt. Újbudán, és a XIII. kerületben a jövőben is több autóra igényelhető a kedvezmény.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem