Július elseje után is káosz marad a fizetőparkolás!

Pénzcentrum
2010. július 1. 09:32

Az Alkotmánybíróság (AB) tavaly novemberi megsemmisítő határozata ellenére sem lesz átláthatóbb és méltányosabb a fizetőparkolási rendszer, mivel a július elsejével hatályba lépő, új szabályozásnak nincs visszamenő hatálya - írja a Népszabadság.

Az üzemeltetésre kötött szerződések ugyanis lejáratig érvényben maradnak, ami évekig fenntarthatja a jelenlegi átláthatatlan helyzetet, valamint a parkolási cégekhez befolyó milliárdok sem az önkormányzatot, hanem a magáncégeket gyarapítják.

Az újbudai önkormányzatnak például 2013-ig van szerződése a Centrum Kft.-vel, ezzel szemben Terézváros Centrummal megkötött szerződése 60 napos határidővel bármelyik fél részéről felmondható. Erzsébetváros tavaly decemberben közbeszerzéssel a következő tíz évre választott új üzemeltetőt, az Er-Park Kft. konzorciumot, amelynek a Centrum Kft. is tagja. A XIII. kerületben eddig is önkormányzati cég, a BÖP Kft. végezte az üzemeltetést, vele nem kell szerződést bontani.

Az új rendeletnek ismét része lett az a passzus, mely szerint egy háztartásra - függetlenül a benne élők családi viszonyaitól - csupán egy ingyenes lakossági engedély adható ki. Csakhogy most is akadnak "renitens" kerületek: Erzsébetvárosban minden állandó VII. kerületi lakos igényelhet egy járműre ingyenes engedélyt. Újbudán, és a XIII. kerületben a jövőben is több autóra igényelhető a kedvezmény.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?