Új területeket hálóz be a parkolási sarc

Pénzcentrum
2010. május 4. 10:02

Újabb fizetős parkolási övezeteket alakít ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) a fővárosban. Május 10-étől a IX. valamint a XIII. kerületek parkolás szempontjából eddig ingyenes részein kerül bevezetésre a fizetős parkolás.

2010. május 10-től fizetős parkolási övezetek lesznek a IX. kerület Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek.

Az előbb felsorolt IX. kerületi övezetek egy parkolási zónát alkotnak, ahol az autósok 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében maximálisan három óráig parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes marad.

A BÖP ugyanezen naptól a XIII. kerületben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca és a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területeket fizetős parkolási övezetekké alakítja.

Utóbbi övezetek két parkolási zónát alkotnak. A Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 Ft lesz egy óra parkolás. A területeken továbbra is időkorlát nélkül lehet parkolni, parkolási díjat hétköznap 8 és 18 óra között kel majd fizetni.

A BÖP felhívja az autósok figyelmét, hogy a parkolási díjat többféle módon is ki lehet egyenlíteni:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- érmével (forint, euró)
- bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard)
- mobiltelefonnal
- parkolókártyával

A parkolások feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információk olvasható a társaság honlapján és az automatáknál.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?