15 °C Budapest

Új területeket hálóz be a parkolási sarc

Pénzcentrum
2010. május 4. 10:02

Újabb fizetős parkolási övezeteket alakít ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) a fővárosban. Május 10-étől a IX. valamint a XIII. kerületek parkolás szempontjából eddig ingyenes részein kerül bevezetésre a fizetős parkolás.

2010. május 10-től fizetős parkolási övezetek lesznek a IX. kerület Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek.

Az előbb felsorolt IX. kerületi övezetek egy parkolási zónát alkotnak, ahol az autósok 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében maximálisan három óráig parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes marad.

A BÖP ugyanezen naptól a XIII. kerületben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca és a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területeket fizetős parkolási övezetekké alakítja.

Utóbbi övezetek két parkolási zónát alkotnak. A Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 Ft lesz egy óra parkolás. A területeken továbbra is időkorlát nélkül lehet parkolni, parkolási díjat hétköznap 8 és 18 óra között kel majd fizetni.

A BÖP felhívja az autósok figyelmét, hogy a parkolási díjat többféle módon is ki lehet egyenlíteni:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

- érmével (forint, euró)
- bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard)
- mobiltelefonnal
- parkolókártyával

A parkolások feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információk olvasható a társaság honlapján és az automatáknál.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20