3 °C Budapest

Új területeket hálóz be a parkolási sarc

Pénzcentrum
2010. május 4. 10:02

Újabb fizetős parkolási övezeteket alakít ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) a fővárosban. Május 10-étől a IX. valamint a XIII. kerületek parkolás szempontjából eddig ingyenes részein kerül bevezetésre a fizetős parkolás.

2010. május 10-től fizetős parkolási övezetek lesznek a IX. kerület Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek.

Az előbb felsorolt IX. kerületi övezetek egy parkolási zónát alkotnak, ahol az autósok 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében maximálisan három óráig parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes marad.

A BÖP ugyanezen naptól a XIII. kerületben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca és a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területeket fizetős parkolási övezetekké alakítja.

Utóbbi övezetek két parkolási zónát alkotnak. A Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 Ft lesz egy óra parkolás. A területeken továbbra is időkorlát nélkül lehet parkolni, parkolási díjat hétköznap 8 és 18 óra között kel majd fizetni.

A BÖP felhívja az autósok figyelmét, hogy a parkolási díjat többféle módon is ki lehet egyenlíteni:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- érmével (forint, euró)
- bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard)
- mobiltelefonnal
- parkolókártyával

A parkolások feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információk olvasható a társaság honlapján és az automatáknál.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem