20 °C Budapest

Megteltek a balatoni szállodák a hétvégére

MTI
2010. május 21. 16:02

A rendkívüli időjárás miatt nem tartanak a vendégek elmaradásától a Balatonon, de a viharkárok elhárításának költségei jelentős bevételkiesést okoznak az idegenforgalom szereplőinek - mondta Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke.

Az elnök elmondta: a régió szerencsésnek mondhatja magát, mert nem súlytotta árvíz, mint az ország más területeit, de a viharkárok elhárítására fordított összegek hiányoznak majd a szezonkezdéskor szokásos karbantartási munkákra fordítandó összegekből. "Az ilyen eseményekre nem lehet felkészülni, de ezt is bele kell kalkulálni az életünkbe" - tette hozzá.

Rendőri erősítést kap a Balaton a nyári szezonra
A Balaton közbiztonságát az érintett megyék rendőreinek átcsoportosítása mellett három bevetési csoport, 160 rendőrtiszti főiskolás és rendészeti szakközépiskolás, egy helikopter, valamint 5 bűnügyi szakember erősíti majd a nyári szezonban - hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) csütörtöki idénynyitó értekezletén.

 

Az elnök az idei szezonra a tavalyihoz hasonló forgalmat vár a Balatonon, és ebben elsősorban a belföldi vendégekre számít.

Fekete György, a Danubius Hotels Zrt. területi igazgatója elmondta, hogy a most következő pünkösdi hétvégére megteltek a hévízi szállodáik és az időjárás miatt nem tapasztaltak forgalomcsökkenést, mert a gyógyulni vágyó vendégeket nem zavarja a rossz idő.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?