Golfturizmus: a nagy ugrás várat még magára

2010. április 29. 12:32

A magyarországi golfpályák kapacitásának csupán töredékét használja ki a közönség. A sport itthon még kevéssé ismert, a szakértők a golfturizmus fellendítésében látják a helyzet megoldását, mellyel már rövid távon is jelentősen bővíteni lehetne a forgalmat - írja a Világgazdaság.

Játékonként átlagosan 40 euróért mintegy 20-25 ezer vendégjátékot értékesítenek turistáknak a jelentősebb magyarországi golfpályákon. A golfturisták az egyéb szolgáltatásokkal együtt évi 3-4 millió eurót hagynak az országban, ezen felül még a belföldi golfturizmusból származó évi 500-600 ezer eurós bevétellel számolhatnak a pályákat üzemeltető cégek. Az így kialakult 1-1,2 milliárd forintos éves bevétel pedig nem mondható jelentősnek, figyelembe véve, hogy több mint egy tucat golfpálya van már Magyarországon, melyek nagyjából fele 18 lyukú.

Az elmúlt tíz év kudarcaiból tanulva új stratégiát dolgozott ki a Magyar Golf Szövetség. A mindössze 20-25%-os kihasználtsággal működő 18 lyukú, akár milliárdos beruházási összegeket is felemésztő pályák helyett először kisebb, 3, 6 esetleg 9 lyukú gyakorlóközpontokat létesítenének az ország további 20-30 településén.

Ettől a lépéstől a szakértők azt várják, hogy a pályák gazdaságosabban tudnak működni a jövőben, így a szolgáltatásaikat is olcsóbban tudják kínálni. Ennek köszönhetően több turista is fog érdeklődni az itteni golfozási lehetőségek iránt, és a hazai közönség számára is megfizethetőbbek lesznek az olcsóbb tagsági- és napidíjú golfpályák.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22