Hová menekülnek előlünk a milliárdosok?

2010. március 15. 15:17

Hová menekülnek előlünk a milliárdosok? - I. rész Legyen szó akármilyen híres sportolókról, színészekről vagy üzletemberekről, ők is emberek, vagyis nekik is néha elegük lesz a világból és egy kis pihenésre, egy kis magányra vágynak. Csak persze nem oda mennek ahová az egyszerű halandók. A Forbes magazin összeszedte a milliárdosok kedvenc üdülőhelyeit.

Antigua


Bár a Karibi-térség ingatlanfejlesztéseinek idején csak a futottak még kategóriába fért bele Antigua, talán éppen ennek a viszonylagos hanyagoltságnak köszönhetően lett a gazdagok és híresek játszótere. A szigeten - ahol az infrastruktúra fejletlensége ellenére a tenger kék, a pálmákkal övezett strandokon pedig a homok fehér - olyan nevek házai találhatóak, mint Giorgio Armani, Richard Branson, Oprah Winfrey vagy Eric Clapton.

Szardínia


A sziget elsősorban az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi villájáról ismert. A sziget kormányzója és Berlusconi közt ugyanis évekig folyt a huzavona, mivel a sziget törvényei szerint a villát nem lehetett volna tovább bővíteni. Ennek ellenére a miniszterelnök nem állt le, a ház kapott még egy mesterséges öblöt, két medencét és egy James Bond stílusú víz alatti bejáratot.

Wildcat Ridge, Colorado


Aspen már önmagában magáért beszél, hiszen nem egy sztár tölti a coloradoi hegyek közt a téli pihenését síeléssel. Wildcat Ridge azonban még a térség számos elbűvölő helysége közül is kiemelkedik, hiszen Roman Abramovics itt vásárolt magának 18 millió dollárért egy ranchet. De nem csak a kilátás pazar, hanem a szomszédság is, hiszen Jack Nicholsonhoz és Kevin Costnerhez is könnyedén átugorhat egy kis csevejre a Chelsea tulajdonosa.

Maniitsoq, Grönland


Amióta Bill Gates hivatalosan is visszavonult a Microsoft éléről, egyre többet foglalkozik a Bill & Melinda Gates Alapítvány ügyeivel. Amikor azonban elege lesz a munkából és az afrikai hőségből, a pletykák szerint Grönlandra vonul vissza síelni, ahol a sziget egyetlen ezer méter fölötti gleccserén élvezkedhetnek azok, akik nem szeretik a tömött sípályákat.

Hová menekülnek előlünk a milliárdosok? - II. rész

St. Moritz, Svájc


Nem is kell sok ismertető, hiszen St. Moritz az Alpok egyik legismertebb üdülőhelye. Lassan másfél évszázada innen indult hódító útjára az Alpokban való üdülés, mint olyan; a város tagja a 12 leghíresebb síterepet egyesítő Best of the Alps szövetségnek; kétszer rendeztek itt Téli Olimpiát; befagyott taván rendszeresen rendeznek ló- és golfversenyt is. Mi kell ennél több? Nem véletlen, hogy az iparmágnás Lakshmi Mittal is itt vásárolt magának nyaralót.

Ibiza, Spanyolország

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Még egy helyszín, amit nem kell bemutatni. Ibiza szigete kétség kívül a világ partiközpontja, ahol a hordákban érkező turisták mellett valahogy mindig marad egy egy marék hírességnek is, hogy kipihenje a celeblét fáradalmait. Látták már itt Paris Hiltont, Penelopé Cruzt és Kate Mosst is több-kevesebb rendszerességgel. James Blunt házat vásárolt itt, Salma Hayek képeivel pedig tele voltak a lapok, amikor - akkor még vőlegényével - François-Henri Pinault-val, a Pinault cég örökösével hancúrozott a Földközi-tenger forró vizében Ibiza partjainál.

New York


A New York-i toronyházak nem csak méreteivel nyűgözik le az átlagembereket, hanem felpiszkálják a kíváncsiságukat is, vajon mi lehet a felső szinteken? Nos, a Four Seasons hotel tetején például a Ty Inc. alapítójának és egyedüli tulajdonosának Ty Warnernek lakosztálya. A 400 négyzetméteres lakosztályból 360 fokos kilátás nyílik Manhattanre és fel van szerelve minden földi jóval, amit csak be lehet préselni egy ilyen szállodába.

Octopus


A világ egyik legimpozánsabb jachtjának a fenntartási költsége évente az építéskori árának 10 százalékára rúg. Ez nagyjából 20 millió dollárt jelent minden évben. Ennek ellenére Paul Allennek, a Microsoft egyik alapítójának és a hajó tulajdonosának semmi sem drága, ha a pihenésről van szó. A 126 méteres hajóban található uszoda, kosárlabdapálya, mozi, egy tíz személyes tengeralattjáró és egy kikötő is - jet-skik számára.

Necker-sziget


A brit Virgin-szigetekhez tartozó, azoktól kissé északabbra fekvő Necker-sziget egy falat érintetlen karibi csoda, ami így is marad, ha a kizárólagos tulajdonos, a Virgin-birodalom uraként ismert Richard Branson szándékait nézzük. A 30 hektáros szigeten néhány ház található csak, konyha, no meg egy vizisport-központ, ahol a látogatókat megtanítják kite-szörfözni, búvárkodni vagy kajakozni. A legfeljebb 28 fogadására alkalmas szigetet olyan exkluzív vendégek bérelték már ki, mint Jay-Z, Mariah Carey vagy Oprah Winfrey.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem