13 °C Budapest

Fotók: íme a legújabb magyar élményfürdő! 5 milliárdért építették

2010. március 19. 04:32

Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2,25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gyógyfürdő fejlesztésére. A mai napon átadott kiemelt projektnek köszönhetően az Aqua Palace élményfürdő egész évben, változatos szolgáltatásokkal várja látogatóit. A fejlesztés hatására munkahelyek jöttek létre, nőtt a térség turisztikai és gazdasági vonzereje, erősödnek a vállalkozások.


A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

 


A "Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő " című projektet 2007-ben a Magyar Köztársaság Kormánya kiemelt projektként nevesítette, melynek keretében a projektgazda 2,25 milliárdos támogatással építhette fel az egyébként 4,8 milliárd forint összértékű beruházást. A projekt révén a település valóságos "világfürdővé" válik.

 


A beruházásnak köszönhetően a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit. Mától az Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

 


A gyógyfürdő mellett gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják a látogatókat. A projekt egyediségét a kisgyermekes családoknak nyújtott Magyarországon egyedülálló kínálat, a 2 pályás víziszörf, a mozi-fürdő, a különböző korokat és helyszíneket megidéző egyedi, exkluzív élménymedencék adják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 


A projekt révén bővült Hajdúszoboszló turisztikai kínálata, a vonzerő fokozása révén pedig nő majd a vendégforgalom, és javul a régió versenyképessége. Közvetlen hatásként a fürdőben 62 új munkahely jött létre, ezen túlmenően diák- és szezonális munkaerőt is foglalkoztatnak, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik.

 


A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a világfürdővé váló Hajdúszoboszló a régió turisztikai központja marad, és továbbra is megőrzi a hazai idegenforgalmi piacon a vendégek számát tekintve Budapest után a második helyét.

(Fotók: hungarospa-rt.hu)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?