25 °C Budapest

Utazási irodát nyitott a MÁV-Start

Pénzcentrum
2010. március 12. 09:17

A MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. is felkerült a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) utazási irodákat nyilvántartó listájára tavaly év végén - írja a Napi Gazdaság.

Korábban külső partnerekkel (Neckermann és a Wasteels) már kínált utazási szolgáltatásokat a cég, ettől kezdve már önállóan is komplett szolgáltatásokkal tudnak megjelenni a piacon.

A MÁV-Start bel- és külföldi utazásszervezői és utazásközvetítői szolgáltatások nyújtására kapott engedélyt. A MÁV-Start kiemelt célkitűzése a vasúti menetjegyekből származó bevételek növelése, ami új utasszegmensek megnyerése, illetve általában a vasúti utazás népszerűsítése révén valósulhat meg - nyilatkozta a lapnak a vasúttársaság.

Ennek érdekében a cég a piac igényeinek megfelelő, vasúti utazást és egyéb szolgáltatásokat is tartalmazó komplex utazási csomagokat állít majd össze és értékesít.

A vasúti utazáshoz kapcsolódóan eddig is nyújtott szolgáltatásokat a MÁV-Start, például igény esetén különvonatok üzembe állítását, csoportos utazási lehetőségeket, menetrendszervezést azoknak, akik valamilyen rendezvényre utaztak csoportosan, vonattal. Az utazásszervezői tevékenység viszont a jövőben lehetővé teszi, hogy már maga a MÁV-Start kínáljon - a vasúti utazás mellett - például különböző rendezvényeken való részvételt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?