24 °C Budapest

Egész évben pörög a borturizmus

Pénzcentrum
2010. március 11. 09:17

Míg az elmúlt évtizedekben inkább csak ősszel tartottak szüreti mulatságokat, felvonulásokat Magyarországon, ma már kora tavasztól késő őszig rendeznek különféle borfesztiválokat szerte az országban -írja a Népszava.

A lapnak több borász is hangsúlyozta, a borutak, a borkóstolók nem a lerészegedésről, hanem éppen ellenkezőleg, a kultúrált borfogyasztásról, a bor kultúrájáról szólnak. Egyre több pincészet szervez borakadémiát is, amelyen az érdeklődők elsajátíthatják a borkóstolás alapfogásait.

A pincészeteknek olyan helyiséget, helyiségeket kell kialakítaniuk, ahol megfelelően fogadhatják az egyéni látogatókat és a turista csoportokat. Ahol meleg konyhai szolgáltatásokat is ajánlanak, ott természetesen meg kell felelni az erre vonatkozó uniós előírásoknak is.

Ráadásul a borturisztika élénkíti a falusi turizmust is. Nem véletlen, hogy a falusi turizmus és a borút szövetség szervezetileg is kapcsolódik egymáshoz.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?