Fürdőinkról, borainkról és Pécsről cikkez a skandináv sajtó

2010. március 10. 16:58

Komoly PR-kampánnyal népszerűsíti hazánkat a skandináv államokban a Magyar Turizmus Zrt. Svéd és dán lapok cikkeznek Budapest fürdőiről, a magyar gasztronómiáról és borokról, de természetesen az idei pécsi eseményekkel is megismerkedhetnek az észak-európai olvasók.

AzExpressen svéd délutáni napilap március 9-i számában jelent meg Marko Wramén cikke a budapesti történelmi fürdőkben tett felfedező útjáról, "Fürödj Budapesten" címmel. A bevezetőben a szerző beszél a budapesti hőforrásokról, a hévizek gyógyhatásáról, majd sorra veszi a fontosabb fürdőket. A Rudas szépségét, a Király archaikus hangulatát, a Lukács gyógyászati eredményeit, a Gellért klasszikus szépségét és a Széchenyi méreteit és népszerűségét méltató sorokat gyakorlati tudnivalókkal egészíti ki (nyitva tartás, belépők, megközelítés). A Széchenyiről többek között ezt írja: "hatalmas és mennyeien kellemes". Az újságíró a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében látogatott Budapestre.

A dán Vagabond utazási magazin márciusi számában ötoldalas cikk jelent meg Budapest bor és gasztronómiai kínálatáról. Az újságíró és fotósa tavaly az MT Zrt. koppenhágai külképviseletének szervezésében járt hazánkban. Az összeállítás számos étterem bemutatása mellett felhívja a figyelmet ismertebb borászaink boraira is. Az utazási magazinnak 120.000 olvasója van.

A szintén dán Soendag női magazinban négyoldalas cikk jelent meg Pécsről, Európa egyik Kulturális Fővárosáról. A cikk megírásához az újságíró hölgynek a Magyar Turizmus Zrt. nyújtott segítséget. Az összeállítás részletesen ismerteti Pécs történelmi, kulturális, művészeti és tudományos hagyományait. Bemutatja többek között a Cella Septichora Látogató Központot, a séta közben lépten-nyomon előbukkanó török kori emlékeket, a főtéren álló Gázi Kászim pasa dzsámiját, a Zsolnay Múzeumot, illetve az ezeréves Pécsi Püspökség négytornyú Szent Péter Bazilikáját.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: soendag.dk


A lap külön felhívja a figyelmet arra, hogy Pécs 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért több mint 200 program kerül az idén megrendezésre, mint pl. a Pécsi Tavaszi Fesztivál, a Pécsi Szabadtéri Játékok és a Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál.
Az újságíró az olvasók figyelmébe ajánlja az esemény honlapját, a gasztronómia kedvelőinek figyelmébe több éttermet, a vásárolgatni vágyóknak pedig az áruházakat és a havonta egyszeri alkalommal, vasárnapon megrendezésre kerülő hagyományos piacot ajánlja.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem