24 °C Budapest

Fürdőinkról, borainkról és Pécsről cikkez a skandináv sajtó

2010. március 10. 16:58

Komoly PR-kampánnyal népszerűsíti hazánkat a skandináv államokban a Magyar Turizmus Zrt. Svéd és dán lapok cikkeznek Budapest fürdőiről, a magyar gasztronómiáról és borokról, de természetesen az idei pécsi eseményekkel is megismerkedhetnek az észak-európai olvasók.

AzExpressen svéd délutáni napilap március 9-i számában jelent meg Marko Wramén cikke a budapesti történelmi fürdőkben tett felfedező útjáról, "Fürödj Budapesten" címmel. A bevezetőben a szerző beszél a budapesti hőforrásokról, a hévizek gyógyhatásáról, majd sorra veszi a fontosabb fürdőket. A Rudas szépségét, a Király archaikus hangulatát, a Lukács gyógyászati eredményeit, a Gellért klasszikus szépségét és a Széchenyi méreteit és népszerűségét méltató sorokat gyakorlati tudnivalókkal egészíti ki (nyitva tartás, belépők, megközelítés). A Széchenyiről többek között ezt írja: "hatalmas és mennyeien kellemes". Az újságíró a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében látogatott Budapestre.

A dán Vagabond utazási magazin márciusi számában ötoldalas cikk jelent meg Budapest bor és gasztronómiai kínálatáról. Az újságíró és fotósa tavaly az MT Zrt. koppenhágai külképviseletének szervezésében járt hazánkban. Az összeállítás számos étterem bemutatása mellett felhívja a figyelmet ismertebb borászaink boraira is. Az utazási magazinnak 120.000 olvasója van.

A szintén dán Soendag női magazinban négyoldalas cikk jelent meg Pécsről, Európa egyik Kulturális Fővárosáról. A cikk megírásához az újságíró hölgynek a Magyar Turizmus Zrt. nyújtott segítséget. Az összeállítás részletesen ismerteti Pécs történelmi, kulturális, művészeti és tudományos hagyományait. Bemutatja többek között a Cella Septichora Látogató Központot, a séta közben lépten-nyomon előbukkanó török kori emlékeket, a főtéren álló Gázi Kászim pasa dzsámiját, a Zsolnay Múzeumot, illetve az ezeréves Pécsi Püspökség négytornyú Szent Péter Bazilikáját.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: soendag.dk


A lap külön felhívja a figyelmet arra, hogy Pécs 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért több mint 200 program kerül az idén megrendezésre, mint pl. a Pécsi Tavaszi Fesztivál, a Pécsi Szabadtéri Játékok és a Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál.
Az újságíró az olvasók figyelmébe ajánlja az esemény honlapját, a gasztronómia kedvelőinek figyelmébe több éttermet, a vásárolgatni vágyóknak pedig az áruházakat és a havonta egyszeri alkalommal, vasárnapon megrendezésre kerülő hagyományos piacot ajánlja.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24