19 °C Budapest

Válaszolt a BKV: így fizettek a szakszervezeti vezetőknek

2010. február 11. 11:32

Mint arról tegnap beszámoltunk, lapértesülések szerint a januári sztrájk utolsó napján teljes bért fizetett a sztrájkoló dolgozóknak is a BKV. A közlekedési vállalat mai közleménye szerint azonban még nincs döntés arról, hogy ez hány főt érint és milyen típusú bérezést kapnak.

A Népszava információi szerint a januári sztrájk utolsó napján teljes bért fizetett a sztrájkoló dolgozóknak is a BKV, holott nekik csak a körülbelül 5 ezer forintos sztrájksegély járt volna.
A sztrájk alatt is kaptak fizetést a BKV-dolgozók

A lap úgy tudja, a sztrájkolók körében visszatetszést váltott ki, hogy míg ők a munkabeszüntetés idején csak az ötezres sztrájksegélyt kapták, több szakszervezeti vezetőt a BKV fizetett ezeken a napokon is, mert úgynevezett átlagfizetett távollétet számoltak el náluk.

A BKV Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint egyetlen szakszervezeti tisztségviselő számolt el a sztrájk teljes időszakára átlagfizetett távollétet, szintén egy fő január 15-17-ig, ketten pedig 17-ére.

Nevezettek esetében kezdeményeztük az átlagfizetett távollét számfejtésének visszavonását, vagyis azt valószínűleg vissza kell fizetniük.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 17-én körvonalazódó megegyezésre tekintettel van egy ígérvény arra, hogy akik aznap segítettek a forgalom helyreállításában, azok részére arra a napra fizetés kerül elszámolásra. Arról azonban még nincs döntés, hogy ez hány főt érint és milyen típusú bérezést kapnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?