100 milliós kárt okoznak az autósoknak a kátyúk

Pénzcentrum
2010. február 1. 09:02

Annyi kátyú van már az utakon, hogy az autósoknak fizetett kártérítés összege évente 100 milliós nagyságrendű - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. A szervezet közlekedési tagozatának alelnöke szerint a kátyúkat folyamatosan javítani kellene, ám e téren évtizedes az elmaradás -írja az inforadio.hu.

A helyzetet ronthatja az a kormányhatározat, amely átmeneti moratóriumot hirdet a közbeszerzésekre - mutatott rá Hamarné Szabó Mária.

Mint mondta, több féle kátyú létezik, van, ami a több évtizedes úthasználat alatt alakul ki, és olyan is van, ami a frissen elkészült úton keletkezik. Ezek javítása is eltérő.

Sok kátyú a rendszeres útkarbantartással megelőzhető lett volna, de az elmúlt évtizedekben erre nem volt fedezet.

A szakember azt is problémának nevezte, hogy az útfelújításokról általában őszre születik meg a politikai döntés, holott a munkákat tavasszal és nyáron kellene elvégezni, az időjárás miatt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bár egy közlekedési miniszteri rendelet a burkolati hibák kijavítására a bejelentéstől számítva 30 napot ad, ez meghosszabbítható, ha tömegesen érkezik bejelentés és az úthibát a hatóság megfelelően jelzi.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?