100 milliós kárt okoznak az autósoknak a kátyúk

Pénzcentrum
2010. február 1. 09:02

Annyi kátyú van már az utakon, hogy az autósoknak fizetett kártérítés összege évente 100 milliós nagyságrendű - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. A szervezet közlekedési tagozatának alelnöke szerint a kátyúkat folyamatosan javítani kellene, ám e téren évtizedes az elmaradás -írja az inforadio.hu.

A helyzetet ronthatja az a kormányhatározat, amely átmeneti moratóriumot hirdet a közbeszerzésekre - mutatott rá Hamarné Szabó Mária.

Mint mondta, több féle kátyú létezik, van, ami a több évtizedes úthasználat alatt alakul ki, és olyan is van, ami a frissen elkészült úton keletkezik. Ezek javítása is eltérő.

Sok kátyú a rendszeres útkarbantartással megelőzhető lett volna, de az elmúlt évtizedekben erre nem volt fedezet.

A szakember azt is problémának nevezte, hogy az útfelújításokról általában őszre születik meg a politikai döntés, holott a munkákat tavasszal és nyáron kellene elvégezni, az időjárás miatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár egy közlekedési miniszteri rendelet a burkolati hibák kijavítására a bejelentéstől számítva 30 napot ad, ez meghosszabbítható, ha tömegesen érkezik bejelentés és az úthibát a hatóság megfelelően jelzi.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43