21 °C Budapest

Már a tavalyi eladási számoknak is örülnének az autókereskedők

Pénzcentrum
2010. január 26. 09:47

Az autókereskedők egy része már a 2009-es - sokak számára katasztrofális - eladási számokkal is megelégedne idén, mások enyhe fellendülést jósolnak 2010-ben a magyarországi autópiacon.

2009-ben drámaian, mintegy 60%-kal zuhant - 60155 autóra - az új személygépkocsik forgalomba helyezéseinek száma Magyarországon a 2008-as évhez viszonyítva. A kereskedők többsége továbbra sem optimista, sokan már a tavalyi forgalommal is megelégednének. Más kereskedők úgy vélik, 2009 volt a mélypont, innen már csak jobb lehet.

A 2009-es év vesztese a Suzuki volt. A magyar piacon összesen csupán 8112 darab kocsit tudtak értékesíteni, ami azt jelenti, hogy az eladásaik a harmadára zsugorodtak 2008-ról 2009-re. A gyár itthon enyhe emelkedésre számít az eladások tekintetében. Az esztergomi gyár fennmaradásának szempontjából azonban nem hazai piac a kulcsfontosságú, hanem a nyugat-európai eladások számítanak igazán. Tavaly összesen 181 ezer Suzukit szereltek össze Esztergomban, vagyis a magyar piacra a gyár kibocsátásának kevesebb mint 5%-a került csupán - írja a Napi Gazdaság.

A Mazda Motor Hungary 2010-re összességében nem vár növekedést az autóeladások terén, azonban szerény növekedéssel el szeretnék érni a 2%-os piaci részesedét. A Mazda márkakereskedőinél - éppúgy, mint más márkáknál is - kiemelt szerepet játszik a túlélésben az autók szervizeléséből befolyó árbevétel, ezért a szervizszolgáltatás minőségének emelését is célul tűzte ki a márka.

Markó Zoltán, a Hyundai Motor Hungary operatív igazgatója elmondta a lapnak, hogy igazán komoly fellendülésre csak abban az esetben lehetne számítani, ha valamennyi állami támogatást is be tudnának vonni az újautók eladásába. A márka azt reméli, hogy az idén startoló új modelljeivel a piaci részesedését 1,5%-ról 2%-ra tudja növelni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az idei év második felétől számít enyhe fellendülésre a Porsche Hungária. Becslésük szerint idén akár összesen 70 ezer darab személyautót is értékesíthetnek Magyarországon, aminek a 20%-át adhatják 2010-ben is a Volkswagen-csoport autói.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?