6 °C Budapest

Egyelőre nem függesztik fel a BKV-sztrájkot

Pénzcentrum
2010. január 12. 10:04

Egyelőre nem függeszti fel a határozatlan idejű sztrájkot a BKV 14 szakszervezete - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője kedd délelőtt az MTI-nek.

2010.01.12 07:51
BKV-sztrájk: zavartalan a metró- és trolibuszforgalom

2010.01.12 08:15
BKV-sztrájk: Igazuk van, vagy sem?

A kedden nulla órakor megkezdett sztrájkot a szóvivő sikeresnek nevezte, mert a buszok és villamosok vonalán teljes, 100 százalékos a sztrájk támogatottsága. Hozzátette: az, hogy néhány busz, illetve villamos jár, az annak köszönhető, hogy alvállalkozók vagy a sztrájkhoz nem csatlakozott szakszervezetek adják a sofőröket.

Nemes Gábor a BKV-val folytatandó tárgyalásokról azt mondta: várják a munkáltató javaslatát a következő forduló időpontjára, amelyet a szakszervezetek nagy valószínűséggel elfogadnak. Eddig nem kaptak semmilyen megkeresést a BKV-tól ebben az ügyben - tette hozzá.

Hétfőn három alkalommal, reggel 7-kor, délután 2-kor és este 10 órakor is egyeztettek a BKV menedzsmentjével a sztrájkot hirdető szakszervezetek vezetői, de nem sikerült megállapodniuk a kollektív szerződésről, továbbá a még elégséges szolgáltatásról sem.

2010.01.11 08:24
BKV: "Elkerülhetetlen a holnapi sztrájk" (2.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2010.01.11 14:30
BKV-sztrájk: erre készüljenek az utasok (2.)

Mi történt tegnap?

Az utolsó tárgyalást követően Nemes Gábor szóvivő elmondta, megmerevedtek az álláspontok, a BKV visszatért korábbi ajánlatához, amit a sztrájkbizottság nem tudott elfogadni. Az sem segítette a megállapodást, hogy a szakszervezetek információi szerint ismeretlen emberek átvették a buszsofőröktől a járműveket, majd azokat ismeretlen helyre vitték. (A BKV tájékoztatása szerint mellékfoglalkozású szerződéssel rendelkező járművezetők, szakoktatók, területi vezetők vitték az autóbuszokat a Kőér utcai járműtelepre.)

A sikertelen tárgyalást követően a sztrájkbizottság bejelentette, kedd nulla órakor határozatlan időre sztrájkba lépnek. A BKV-nál működő 25 szakszervezet közül 14 sztrájkol. Ezek közül a legtöbb buszos érdekképviselet, de minden ágazatból csatlakozott a munkabeszüntetéshez legalább egy szakszervezet. A sztrájkoló szakszervezetek az összes dolgozó mintegy felét képviselik. A BKV-nál mintegy 12 ezren dolgoznak, az érintett 14 szakszervezetnek 5.700 tagja van.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem