29 °C Budapest

Botrány! Röhögnek a szabályokon a pesti gumisok!

2009. december 26. 14:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság átfogó ellenőrzést tartott a budapesti és Pest megyei gumiszerelő, kerékkiegyensúlyozó, gumiabroncs javító vállalkozásoknál. Az akció során 122 vállalkozás telephelyét ellenőrizték az NKH szakemberei. A 122 megvizsgált telephelyből összesen 8(!) felelt meg minden előírásnak.

A legtöbb esetben (194 eset) a mérőeszközök hitelesítésének okmányai és a kalibrálását igazoló dokumentum hiánya vagy a kerékkiegyensúlyozó berendezés kalibrálásának hiánya volt a probléma.

Bizonyíték: a nők tényleg rosszabbul parkolnak!

Az elvégzett munka tanúsításának elmulasztása vagy a szakmai képesítés hiánya több ízben is előfordult az ellenőrzések során (17-17 eset). Működési és telephelyengedély hiánya 4 esetben fordult elő.


A kalibrálások hiányossága nagy számban történő előfordulásának oka vélhetően az, hogy a műszerek hitelesítése, kalibrálása anyagi kiadással jár, illetve azok elmulasztását nem tartják kockázatosnak a vállalkozások.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az NKH a hiányosságok megszüntetésének szükségességére minden esetben felhívta a vállalkozások figyelmét, illetve előírta a hiánypótlások megszüntetését igazoló (bizonyítvány, jegyzőkönyv másolatok, levél a megtett intézkedésekről) dokumentumok megküldési kötelezettségét a Hatóság részére.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem