18 °C Budapest

Botrány! Röhögnek a szabályokon a pesti gumisok!

2009. december 26. 14:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság átfogó ellenőrzést tartott a budapesti és Pest megyei gumiszerelő, kerékkiegyensúlyozó, gumiabroncs javító vállalkozásoknál. Az akció során 122 vállalkozás telephelyét ellenőrizték az NKH szakemberei. A 122 megvizsgált telephelyből összesen 8(!) felelt meg minden előírásnak.

A legtöbb esetben (194 eset) a mérőeszközök hitelesítésének okmányai és a kalibrálását igazoló dokumentum hiánya vagy a kerékkiegyensúlyozó berendezés kalibrálásának hiánya volt a probléma.

Bizonyíték: a nők tényleg rosszabbul parkolnak!

Az elvégzett munka tanúsításának elmulasztása vagy a szakmai képesítés hiánya több ízben is előfordult az ellenőrzések során (17-17 eset). Működési és telephelyengedély hiánya 4 esetben fordult elő.


A kalibrálások hiányossága nagy számban történő előfordulásának oka vélhetően az, hogy a műszerek hitelesítése, kalibrálása anyagi kiadással jár, illetve azok elmulasztását nem tartják kockázatosnak a vállalkozások.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az NKH a hiányosságok megszüntetésének szükségességére minden esetben felhívta a vállalkozások figyelmét, illetve előírta a hiánypótlások megszüntetését igazoló (bizonyítvány, jegyzőkönyv másolatok, levél a megtett intézkedésekről) dokumentumok megküldési kötelezettségét a Hatóság részére.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?