Botrány! Röhögnek a szabályokon a pesti gumisok!

2009. december 26. 14:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság átfogó ellenőrzést tartott a budapesti és Pest megyei gumiszerelő, kerékkiegyensúlyozó, gumiabroncs javító vállalkozásoknál. Az akció során 122 vállalkozás telephelyét ellenőrizték az NKH szakemberei. A 122 megvizsgált telephelyből összesen 8(!) felelt meg minden előírásnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb esetben (194 eset) a mérőeszközök hitelesítésének okmányai és a kalibrálását igazoló dokumentum hiánya vagy a kerékkiegyensúlyozó berendezés kalibrálásának hiánya volt a probléma.

Bizonyíték: a nők tényleg rosszabbul parkolnak!

Az elvégzett munka tanúsításának elmulasztása vagy a szakmai képesítés hiánya több ízben is előfordult az ellenőrzések során (17-17 eset). Működési és telephelyengedély hiánya 4 esetben fordult elő.


A kalibrálások hiányossága nagy számban történő előfordulásának oka vélhetően az, hogy a műszerek hitelesítése, kalibrálása anyagi kiadással jár, illetve azok elmulasztását nem tartják kockázatosnak a vállalkozások.

Az NKH a hiányosságok megszüntetésének szükségességére minden esetben felhívta a vállalkozások figyelmét, illetve előírta a hiánypótlások megszüntetését igazoló (bizonyítvány, jegyzőkönyv másolatok, levél a megtett intézkedésekről) dokumentumok megküldési kötelezettségét a Hatóság részére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20