-1 °C Budapest

Téligumit a hipermarketből: morognak a szervizek

Pénzcentrum
2009. október 20. 08:32

A szokásosnál korábban köszöntött be a hideg időjárás, így a szervizek és forgalmazók szerint az autótulajdonosok is hamarabb ébredtek és már megkezdték a téli gumiabroncsok cseréjét - írja a Napi.

A Snowfox Gumi Kft. szerelési naplója erre a hétre már betelt, annyi kuncsaft jelentkezett a cégnél. Az előzetesen vártnál nagyobb a piaci igény a Michelin Hungária Kft.-nél is.

A kereskedők már korábban betáraztak a teljes piac már több mint 50 %-át adó téli gumiabroncsokból. A flották is megkezdték a cseréket, a végfelhasználók felé pedig most indult meg az értékesítés. Tapasztalatok szerint egyre több autós tudatosan tervezi az abroncscserét, igyekeznek elkerülni az első hó leesésével járó hisztérikus tolongást.

Idén korábban elkezdődött az abroncsok értékesítése, amire rásegít a hideg idő is - mondta a Gumidepó Bt. vezetője. Áremelésről nincs szó, hiszen a szerelési munkadíjon nem emeltek, a nagykereskedelmi árak hasonlóak maradtak és még az áfaemelést sem érvényesíti a cég. Ennek ellenére a szerviz forgalma jelentősen visszaesett, miután csak részben tud versenyezni azokkal az utóbbi években feltűnt vállalkozásokkal, amelyek a nagykereskedelmi ár alatt kínálják az abroncsokat.

A hipermarketek is sok vevőt szívnak el, ugyanis a tárgyalások során jobb árakat tudnak kialkudni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem