11 °C Budapest

Blokád: a szlovák kamionosok lezárhatják a határátkelőket

MTI
2009. december 23. 15:02

Tiltakozásul az általuk túl magasnak ítélt autópályadíjak miatt, a szlovák teherszállítók január 3-án blokád alá akarják venni a szlovákiai határátkelőket.

Azt is kifogásolják, hogy az autópályákon kívül túlságosan sok úttípusra terjesztették ki a díjfizetési kötelezettséget.

A jövő év január 1-én életbe lép az elektronikus autópályadíj a teherjárművek számára Szlovákiában. A 3,5 tonnát meghaladó összsúlyú teherjárművek, illetve azok, amelyek több mint 9 személy szállítására alkalmasak, 6,3-20,9 eurócent között fizetnek egy kilométer használatáért, az úttípustól, illetve a jármű típusától függően.

Szlovákiában az elektronikus díjrendszer összesen 2.400 kilométer autópályára, gyorsforgalmi útra és más, jelzett útra terjed ki. A szlovák közlekedési minisztérium a tervezett tiltakozó akció ellenére szilárdan ragaszkodik a tarifákhoz.

A regisztrálás november végétől zajlik a Sky Toll által üzemeltetett rendszerbe, eddig mintegy 32 ezer járművet jelentettek be. A bliccelők ellen már kezdettől fogva szigorúan lépnek fel: 2.655 euróig terjedő bírság fenyegeti a nemfizetőket.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?