5 °C Budapest

Blokád: a szlovák kamionosok lezárhatják a határátkelőket

MTI
2009. december 23. 15:02

Tiltakozásul az általuk túl magasnak ítélt autópályadíjak miatt, a szlovák teherszállítók január 3-án blokád alá akarják venni a szlovákiai határátkelőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azt is kifogásolják, hogy az autópályákon kívül túlságosan sok úttípusra terjesztették ki a díjfizetési kötelezettséget.

A jövő év január 1-én életbe lép az elektronikus autópályadíj a teherjárművek számára Szlovákiában. A 3,5 tonnát meghaladó összsúlyú teherjárművek, illetve azok, amelyek több mint 9 személy szállítására alkalmasak, 6,3-20,9 eurócent között fizetnek egy kilométer használatáért, az úttípustól, illetve a jármű típusától függően.

Szlovákiában az elektronikus díjrendszer összesen 2.400 kilométer autópályára, gyorsforgalmi útra és más, jelzett útra terjed ki. A szlovák közlekedési minisztérium a tervezett tiltakozó akció ellenére szilárdan ragaszkodik a tarifákhoz.

A regisztrálás november végétől zajlik a Sky Toll által üzemeltetett rendszerbe, eddig mintegy 32 ezer járművet jelentettek be. A bliccelők ellen már kezdettől fogva szigorúan lépnek fel: 2.655 euróig terjedő bírság fenyegeti a nemfizetőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?