25 °C Budapest

Hol pihennek az igazi milliárdosok - lenyűgöző képek

2009. március 21. 08:00

Az IKEA-alapító Provance, az orosz milliárdosok a tengerpart szerelmesei A leggazdagabbaknak mindenből exkluzív luxus dukál. Van itt síparadicsom, magángép, skót kastély és velencei villa is. Milliárdosok játszóterei, Soros Györgytől Bill Gatesig.

 

Az nem lehet, hogy a világ leggazdagabb emberei egy szimpla szállodácskában, vagy unalmas otthonukban pihenjék ki magukat. A pénzszórás sohasem állhat meg, íme a multimilliárdosok játszóterei.

 

Fotó: forbes.com

Mikhail Prokhorov, az orosz bányacézár nem titkolja: a hideg moszkvai éghajlat helyett szívesebben lazít inkább a trópusokon. Tavaly például a Bahamákon töltötte a szilvesztert, barátai társaságában. Egy interjúban elmondta: "Az elmúlt években mindig valamelyik síparadicsomban ünnepeltünk, de most inkább valami melegebb helyre vágytam."

 

Fotó: forbes.com

Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója Franciaországot kedveli, jelszava: Bor, Mámor, Provance. Ezért is vette ezt a Provance-i szőlőbirtokot, amelyen annyi szőlő terem, hogy abból évente 16 ezer hordónyi bor készül.

 

Fotó: forbes.com

Ted Turner, az amerikai médiacézár a vadabb környezetet kedveli. Mivel nagy vadász és környezetbarát hírében áll, legszívesebben a Sziklás hegységben tölti szabadidejét, 600 ezer hektáros birtokán. Állítólag a farm központjában található ház verandájáról olyan a naplemente, mint sehol máshol a világon.

 

Fotó: forbes.com

Steve Case, az AOL telekommunikációs cég alapítója a Kajmán-szigeteket kedveli. Szerinte a legjobb hely az itteni Ritz Hotel, amelynek épületében saját apartmanja is van. Minden lakáshoz külön úszómedence, örökös golfklub-tagság, és teniszpálya-bérlet is jár.

 

Fotó: forbes.com

Suleiman Kerimov, egy másik orosz bánya-és olajmágnás a francia riviérán tud igazán elszakadni a hétköznapoktól. Itt ünnepelte negyvenedik születésnapját is, ahol Christina Aguilera és Shakira is fellépett, egyenként 1,1 millió dollárért (244 millió forint). De nem csak a mókáról szól itt az élet: Kerimovnak a tengerparttól nem messze sikerült eltalálnia egy út menti fát autójával, ami történetesen egy Ferrari Enzo volt.

Soros György, Bill Gates és a Harry Potter írója

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?