1 °C Budapest

Hol pihennek az igazi milliárdosok - lenyűgöző képek

2009. március 21. 08:00

Az IKEA-alapító Provance, az orosz milliárdosok a tengerpart szerelmesei A leggazdagabbaknak mindenből exkluzív luxus dukál. Van itt síparadicsom, magángép, skót kastély és velencei villa is. Milliárdosok játszóterei, Soros Györgytől Bill Gatesig.

 

Az nem lehet, hogy a világ leggazdagabb emberei egy szimpla szállodácskában, vagy unalmas otthonukban pihenjék ki magukat. A pénzszórás sohasem állhat meg, íme a multimilliárdosok játszóterei.

 

Fotó: forbes.com

Mikhail Prokhorov, az orosz bányacézár nem titkolja: a hideg moszkvai éghajlat helyett szívesebben lazít inkább a trópusokon. Tavaly például a Bahamákon töltötte a szilvesztert, barátai társaságában. Egy interjúban elmondta: "Az elmúlt években mindig valamelyik síparadicsomban ünnepeltünk, de most inkább valami melegebb helyre vágytam."

 

Fotó: forbes.com

Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója Franciaországot kedveli, jelszava: Bor, Mámor, Provance. Ezért is vette ezt a Provance-i szőlőbirtokot, amelyen annyi szőlő terem, hogy abból évente 16 ezer hordónyi bor készül.

 

Fotó: forbes.com

Ted Turner, az amerikai médiacézár a vadabb környezetet kedveli. Mivel nagy vadász és környezetbarát hírében áll, legszívesebben a Sziklás hegységben tölti szabadidejét, 600 ezer hektáros birtokán. Állítólag a farm központjában található ház verandájáról olyan a naplemente, mint sehol máshol a világon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Fotó: forbes.com

Steve Case, az AOL telekommunikációs cég alapítója a Kajmán-szigeteket kedveli. Szerinte a legjobb hely az itteni Ritz Hotel, amelynek épületében saját apartmanja is van. Minden lakáshoz külön úszómedence, örökös golfklub-tagság, és teniszpálya-bérlet is jár.

 

Fotó: forbes.com

Suleiman Kerimov, egy másik orosz bánya-és olajmágnás a francia riviérán tud igazán elszakadni a hétköznapoktól. Itt ünnepelte negyvenedik születésnapját is, ahol Christina Aguilera és Shakira is fellépett, egyenként 1,1 millió dollárért (244 millió forint). De nem csak a mókáról szól itt az élet: Kerimovnak a tengerparttól nem messze sikerült eltalálnia egy út menti fát autójával, ami történetesen egy Ferrari Enzo volt.

Soros György, Bill Gates és a Harry Potter írója

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm