-1 °C Budapest

Ennyi üdülési csekket kapsz jövőre: íme a számok

MTI
2009. december 3. 15:02

Jövőre személyenként és évente 73.500 forint összegű kedvezményes adózású üdülési csekkhez juthatnak a munkavállalók és közeli hozzátartozóik, miután az Országos Érdekegyeztető Tanácsban született megállapodás alapján 2010. január 1-jétől ennyire emelkedik a minimálbér - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az MTI-vel csütörtökön.

A jövő évtől hatályos adó- és járulékfizetésre vonatkozó jogszabályok alapján az üdülési csekk az egyetlen olyan, munkáltató által biztosítható természetbeni jutatás, amely kedvezményesen adható a munkavállalón túl azok közeli hozzátartozóinak is - emlékeztet a közlemény.

Az MNÜA adatai szerint az idén október végéig 40 milliárd forint értékű üdülési csekket vásároltak a munkaadók, ez az összeg 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az elfogadóhelyek száma jelenleg 13 ezer. A parlament nemrég döntött az üdülési csekk felhasználhatóságának kiterjesztéséről, e szerint jövőre a művelődéshez kötődő szolgáltatók is üdülési csekk elfogadóhellyé válhatnak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm