3 °C Budapest

Ennyi üdülési csekket kapsz jövőre: íme a számok

MTI
2009. december 3. 15:02

Jövőre személyenként és évente 73.500 forint összegű kedvezményes adózású üdülési csekkhez juthatnak a munkavállalók és közeli hozzátartozóik, miután az Országos Érdekegyeztető Tanácsban született megállapodás alapján 2010. január 1-jétől ennyire emelkedik a minimálbér - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az MTI-vel csütörtökön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jövő évtől hatályos adó- és járulékfizetésre vonatkozó jogszabályok alapján az üdülési csekk az egyetlen olyan, munkáltató által biztosítható természetbeni jutatás, amely kedvezményesen adható a munkavállalón túl azok közeli hozzátartozóinak is - emlékeztet a közlemény.

Az MNÜA adatai szerint az idén október végéig 40 milliárd forint értékű üdülési csekket vásároltak a munkaadók, ez az összeg 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az elfogadóhelyek száma jelenleg 13 ezer. A parlament nemrég döntött az üdülési csekk felhasználhatóságának kiterjesztéséről, e szerint jövőre a művelődéshez kötődő szolgáltatók is üdülési csekk elfogadóhellyé válhatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?