7 °C Budapest

Vigyázat: óriási tévhitek a kötelező körül

2009. november 26. 09:40

"Ameddig ügyfelek lesznek, alkuszokra is szükség lesz" - írja Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke a mai Világgazdaságban.

A szakember több tévhitet is igyekszik cáfolni írásában. Az alkuszoknak Papp Lajos szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szabályozás megváltozásával sem kell új szerepet keresniük. Írásában a következő legfontosabb megállapításokat teszi:

- a mintegy ötszáz szereplőből álló alkuszi társadalom szerepe nem csak a kgfb piachoz kapcsolódik, a casco, a lakásbiztosítás és a kockázati életbiztosítások is szerepelnek az alkuszok palettáján,

- az alkuszok a vállalkozások legfontosabb támaszait jelentik a vagyon- és felelősségbiztosítások területén,

- az idei nem az utolsó kötelezőkampánya, az autósok 80-90
százaléka jövőre is év végén válthat kötelezőt,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- nem az összehasonlító díjkalkulátorok üzemeltetésére és a szerződéskötésre korlátozódik az alkuszok szerepe, fontos szerepe van az alkuszi asszisztenciának az előző szerződés felmondása, az új szerződésre vonatkozó adminisztráció és az esetleges káresemény felmerülésekor történő ügyintézés során is,

- az alkuszok üzleti érdekei továbbra sem előzhetik meg az ügyfelek érdekeit.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm