11 °C Budapest

Kiégett luxusautók tucatjai a berlini utcákon (képpel)

Pénzcentrum
2009. november 26. 11:02

Eddig már több mint 200 luxusautót gyújtottak fel szándékosan baloldali tiltakozók a német fővárosban, az elsődlegesen veszélyeztetett márkák a BMW, és a Mercedes.

Érdemes jó biztosítással rendelkeznie azoknak az autósoknak, akik a közeljövőben Berlinbe terveznek kirándulni kocsijukkal. Az idei évben ugyanis átlagosan szinte minden napra jut egy kiégett autó a városban, volt olyan este, amikor öt gépkocsi vált a lángok martalékává a világvárosban.

A dzsentrifikáció
A városi dzsentrifikáció egy szociokulturális változást leíró fogalom, amely a gazdagabb rétegek szegényebb - de általában frekventált helyen fekvő - városrészekbe való költözését jelenti. A dzsentrifikáció során a városrészben megnövekedő átlagos jövedelem következményeként a megélhetési költségek (bérleti díjak, lakásárak, ingatandó) is megemelkednek, ami végül a szegény emberek területről való kiszorulásához vezet.

A gyújtogatók többségében baloldali politikai szervezetek tagjai, akik ilyen módszerrel próbálnak nyomatékot szerezni tiltakozásuknak. A radikális módon tüntetők a város újrarendezésének leállítását és a dzsentrifikáció megfékezését követelik. A tiltakozási forma nem újkeletű a német fővárosban, a tavalyi évben összesen 73 autót gyújtottak fel szándékosan - írja a motorauthority.com.

A rendőrség által nagy erőkkel keresett elkövetők az éj leple alatt dolgoznak, többnyire hétvégenként aktívak, célkeresztjükbe általában a berlini munkásnegyedekben lakó gazdagok kocsijai kerülnek.


Forrás: MotorAuthority

A gyújtogatás veszélye leginkább a nagy értékű presztízsmárkák autóit érinti, mint a BMW vagy a Mercedes, de szép számmal égtek ki Volkswagenek is a városban. Nemcsak luxusautókra utaznak előszeretettel az aktivisták, több esetben gyújtották fel német óriás vállalatok (pl. a Deutsche Telekom vagy az E.On) autóit is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem