3 °C Budapest

20 éves az Infiniti: új modellekkel ünnepelnek

Pénzcentrum
2009. november 11. 16:02

Bár az Infiniti gyökerei egészen 1985-ig vezethetőek vissza, a gyártó csak 1989 novemberébe nyitotta meg első bemutatótermét az Egyesült Államokban. A luxusmárka mindössze két modellel és 51 értékesítési partnerrel indult, a szegmensben mára fogalommá vált Infiniti a világ 35 országában - köztük hazánkban is - elérhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt két évtizedben a szalonok gombamód szaporodtak, a modellkínálat pedig kupékkal, kabriókkal és terepjárókkal egyaránt bővült.

A piacon történő megjelenés előtti fejlesztések teljes titokban zajlottak, az első Nissan alapokra épített modellhez a megrendelők főként olyan beszállítóktól rendeltek elemeket, melyek nem elsősorban az autóipar számára termeltek.

Erő, elegancia, önjavító fényezés: bemutatkozik két Infiniti csúcsmodell

A gyártó a jövőre nézve folyamatosan bővíti kínálatát, 2010 tavaszára ígérik a második generációs Infiniti M személyautó megjelenését, amit még a nyáron követhet a QX megjelölésű luxusterepjáró. 2012-re várható az első hibrid az Infinititől, melynek a középtávú tervei között szerepel egy teljesen elektromos meghajtású modell piacra dobása is.

Megnyitotta első szalonját az Infiniti Magyarországon

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?