12 °C Budapest

Erő, elegancia, önjavító fényezés: bemutatkozik két Infiniti csúcsmodell

2009. szeptember 29. 16:05

Erő, mindenek feletti kényelem és egy életérzés. Talán így lehetne jellemezni az FX37-et és testvérét az EX37-et a világ első Coupé Crossoverét. Magyarországon igazi különlegességek és méreteik illetve formáik miatt garantáltan feltűnést keltenek. Az FX szériában a sportosság és a stílus radikális találkozását, egy SUV és egy sportkocsi összeolvadásának lehetünk szem és fültanúi.

Az Infiniti nem egy tömegautó, hanem az igazi individuumok mindennapi társa. Az autók nem raktárra készülnek, mint a többi autógyár esetén, hanem egyedi igényeknek megfelelően megrendelésre alkotják meg őket. Ennek megfelelően kiváló technikai, elektronikai és kényelmi megoldásokkal találkozunk bennük, amelyek csak a prémium kategóriában találhatóak meg.

Infinity FX50

Az FX modell három különböző felszereltségi szinttel és jelöléssel érkezik, amelyekhez két különböző motor választható: FX37 GT, FX37 S és FX50 S. Az alapot jelentő FX37 GT alapára 18 millió forint, de japán autóról lévén szó, már az alapváltozatba is rengeteg extrát beépítettek. Többek között olyan dolgok kerültek be az alapszolgáltatások közé, mint a bőrbelső, a kézzel festett jávorfa berakás, a fűthető és hűthető első ülések, a hétsebességes automataváltó, a kanyarkövető bixenon fényszórók, tempomat és a memória funkció amely, a vezetőülés, a kormány és a külső tükrök elektronikus beállításainak tárolására szolgál, az autó az inteligens I-Key kulcsa segítségével. Az intelligens összkerék-meghajtású rendszer (AWD - All-Wheel-Drive) mind az FX-ben mind az EX-ben alapáron jár. Ez a rendszer minden pillanatban vizsgálja az útviszonyokat és ennek megfelelően észrevehetetlen módon állítja a kerékre jutó nyomatékot.

Az FX37 S még több alapfelszereltséget tudhat magáénak ilyen például a 21"-os könnyűfém keréktárcsa az első sportülések, amelyek 14 ponton elektronikusan állíthatóak illetve a felfüggesztés folyamatos aktív lengéscsillapító-szabályozása (CDC - Continuous Damping Control). A modell így éppen kicsivel több, mint egymillió forinttal kerül többe a FX37-nél. Mindkét modellben egy 3,7 l-es V6 változó szelepvezérlési motor (VVEL - Variable Valve Event and Lift) látja el a szív funkcióját. A 24 szelepes motor 235 kW (320 LE@7000rpm) teljesítménnyel és 360 Nm-es nyomatékkal (@5200 rpm) rendelkezik és ezzel 6,8 másodperc alatt gyorsítja a karosszériát 100 kmh-ra, amely aztán a 233kmh-ás végsebességben csúcsosodik ki.

Persze mind az FX, mind az EX szériában, kordában kell tartani az erőt, ezért a hatalmas teljesítmény mellé megfelelő fékrendszer is került. A 350 és 355 mm-es féktárcsák olyan határozottan állítják meg az autót, hogy hasonlót csak a versenyautó kategóriába tartozó autóknál tapasztalhat a sofőr. A 4 csatornás, 4 érzékelős blokkolásgátló rendszerrel (ABS), elektronikus fékerő-elosztóval (EBD) és vészfék-asszisztenssel (BA) kiegészített rásegítéses fékrendszer mind a 4 keréken léghűtéses féktárcsákat működtet, amelyek garantálják, hogy az autó akár másodpercek alatt megálljon vész esetén.

Az FX széria végül az FX50S-ben csúcsosodik ki, amelyet egy 5,0 literes, 390 lóerős V8-as szív mozgat, amely 5,8 másodperces gyorsulást és 250 km/h-s limitált végsebességet biztosít. A legerősebb FX alapfelszereltségei közé tartozik a teljes sebességtartományra kiterjedő Intelligens távolság- és sebességtartó automatika (ICC - Intelligent Cruise Control) és Intelligens vészfék-asszisztens (IBA - Intelligent Brake Assist) a Bose® Premium hangrendszer 11 hangszóróval. Az autó ára így 22 millió forint körül alakul. Természetesen mindhárom modellhez úgy, mint az Infiniti család összes másik modelljéhez is jár a InfinitiTouring Assistance és az Infiniti VIP assistance is, amelyben benne foglaltatik a kötelező karbantartásra való ingyenes el- és visszaszállítást illetve a bárhol a világon igénybe vehető műszaki segítség nyújtás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Az Infiniti FX37 modelljét azok fogják a legjobban értékelni, akik az egyéniséget és a minőséget keresik." - nyilatkozta Jim Wright, az Infiniti Europe alelnöke. "Az FX37 nemcsak eléri vagy felülmúlja a vetélytársak által nyújtott színvonalat a stílus, a dinamikus teljesítmény, a felszereltség, az érték és a tulajdonosok számára nyújtott szolgáltatások terén, hanem a valódi exkluzivitás is mellette szól. Olyan praktikus, mint egy SUV, miközben tökéletes vezetési élményt nyújt és hatalmas erő lakozik benne."

Infinity EX37

Az EX széria a világ első coupé crossoverje, ezért minden eddiginél jobban túlmutat a kategória korlátain. Két felszereltségben kapható az EX. Az alapkategóriát jelentő EX37 közel 16 millió forintért és a sportosabb EX37GT 16 és fél millió forintért. Mindkét modell alapfelszereltségei közé tartozik a 18 colos könnyűfém felni az intelligens kulcs, a sebességtartó automatika, az automatikusan elsötétülő visszapillantó tükör vagy a beépített Bluetooth rendszer, hogy csak néhány részletet említsünk. Mindkét modell az FX-nél már említett 3,7 literes (3696 cm3), 24 szelepes, V6 elrendezésű, alumínium blokkal és hengerfejekkel rendelkező erőforrást kapta meg szívóoldali változó szelepvezérlési rendszerrel (VVEL - Variable Valve Event and Lift). A rendelhető extrák közé tartozik a panoráma monitor (AVM - Around View Monitor), amely egy 360 fokos képet vetít a középkonzolra, az autó környezetéről ezzel segítve a parkolást és a szűk helyeken való navigálást.

Hogy az Infiniti hosszú ideig újnak és ápoltnak tűnjön, alapfelszereltségként egy különleges önjavító fényezéssel vonták be az összes modellt. A lakkréteg egy speciális műgyantát tartalmaz, amely növeli a fényezés rugalmasságát, így az apróbb karcolásokat egy láthatatlan varázsló intésére, szinte azonnal kijavítja, kiegyenlíti. Az EX37 nem a mindennapi ember számára készült, de annál inkább csábítja a nem mindennapi embereket.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem