22 °C Budapest

Infiniti szalon nyílik a fővárosban: a luxus ismét válságállónak bizonyult

2009. május 23. 12:00

Megérkezett az Infiniti: az Infiniti Europe új autómárkát vezet be Magyarországon. Az első bemutató szalon a Gablini kereskedőház kizárólagos képviseletében a Váci úti Átrium Parkban nyílik meg júniusban. A bérleti tranzakció az Átrium Park egyik kizárólagos bérbeadó ügynöksége, az ESTON International segítségével valósult meg.

Az Infiniti Europe és a Gablini cégcsoport nemrég állapodott meg a prémium autómárka kizárólagos magyarországi forgalmazásáról. Az első európai Infiniti szalont 2008 októberében nyitották meg Párizsban, és azóta sorra nyíltak márkaképviseletek Európa-szerte. A prémium márkaképviselet és egyben bemutatóterem számára legalkalmasabb üzlethelyiség felkutatását a tavalyi év végén kezdte el a Gablini Csoport.

"A szalon kiválasztása rendkívüli körültekintést igényelt, hiszen a kialakításra váró bemutatóteremmel szemben komoly elvárásaink voltak, emellett az Infiniti szigorú arculati előírásainak is meg kellett felelnie. Az ideális helyszínt egy belvároshoz közeli, forgalmas és jó parkolási adottságokkal rendelkező pesti irodaház földszinti, utcafronti szintjén képzeltük el" - nyilatkozta a cég kereskedelmi igazgatója, Kovács Ákos.

A lehetséges helyszínek megtekintése során az Átrium Park nagy üvegportálos, különleges, ám visszafogott eleganciájú épületegyüttese nyerte el a cég vezetőinek tetszését, így 2009 márciusában sor került az üzletkötésre.

"Örömömre szolgál, hogy a folyamatosan fejlődő Váci út szerves részévé válhatunk. Az Átrium Park valóban üde színfoltja és úttörője az irodafolyosónak. Minden korábbi elvárásunknak eleget tesz mind külső, mind belső kialakítását tekintve." - vallotta a tulajdonos, Gablini Gábor.

Az Eston International Üzlethelyiség Divíziójának vezető tanácsadója, Kriston Szabina szerint ügyfelük határozott elképzelése nagyban megkönnyítette egyeztetésüket a fejlesztővel, a WING Zrt.-vel. A sikeres együttműködésnek köszönhetően minden feltétel teljesült ahhoz, hogy több mint 220 m²-en, az Átrium Park földszintjén nyílhasson meg az első magyarországi Infiniti szalon.

A válság következményeként a világon mindenhol csökkent az értékesített új autók száma. Magyarországon 2009 áprilisában 54%-kal kevesebb új autót adtak el, mint az előző év azonos időszakában. Ennek ellenére az új prémium autómárka bejövetele azt látszik igazolni, hogy a magasan pozícionált, kiváló minőségű termékekre mindig lesz kereslet, legyen az luxus irodaház, lakóingatlan, vagy ruházati cikk.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05