5 °C Budapest

Havonta 2 hibrid autót adnak el egész Romániában!

Pénzcentrum
2009. november 4. 10:02

A vevők szerint túlságosan drágák a hibrid modellek, ami világszerte gátolja a csendesebben és zöldebben ketyegő autók elterjedését - áll a Világgazdaság elemzésében. A roncsautó programok által generált kereslet ereje is kezd alább hagyni, az emelkedő megélhetési költségek miatt a vevők képtelenek olyan mélyen a pénztárcájukba nyúlni, mint korábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közép-kelet-európai régióban még mindig elenyésző a hibridek összes eladásra vetített piaci részesedése. Mindössze Ausztriában (1,36 %) és Horvátországban (1,77 %) haladja meg az 1 %-ot, hazánkban 0,38 % ez az érték. Sokkal aggasztóbb a román hibrid-piac, a statisztikák szerint 2009 első nyolc hónapjában 16 ilyen jármű talált gazdára az országban.

Az osztrákok több mint 3 ezer hibridet vásároltak idén augusztus végéig, őket követi 500 darab feletti eladásokkal Horvátország és Csehország. A lengyelek és a szlovének is megelőztek minket ebben a tekintetben, Magyarországon 231 hibrid gurult ki a szalonokból, amivel Szlovákiát és Romániát tudtuk magunk mögé utasítani.

Minden KGFB hír egy csokorban!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?