7 °C Budapest

Ettől leesne a Celebműszak sztárjának az álla!

2009. október 8. 16:02

A Kyokuto Kaihatsu Kogyo vállalat bemutatja környezetbarát kukásautóit, melyekben a legmodernebb szeméttömörítő rendszer elektromos telepei a Mitsubishi i-MiEV számára kifejlesztett akkumulátorai lesznek - írja az Autós Világ.

A cég elektromos kukásautójába is bekerül a Mitsubishi Motors új generációs elektromos autójához, az i-MiEV-hez kifejlesztett akkumulátor-rendszere. A jelenlegi kukásautók szeméttömörítői a teherautók belső égésű motorjának energiájával működnek, ami azt jelenti, hogy a szemét begyűjtésekor és kidobásakor a motornak mindig üzemelnie kell, ami hanggal és károsanyag-kibocsátással jár.

A környezetbarát megoldást kereső gyártó már évek óta dolgozott azon az elektromos rendszeren, amelyet kukásautóira telepített volna, amikor fény derült arra, hogy az elektromos kisautóban használt akkumulátor rendszer tökéletesen alkalmas a feladatra. Ekkor született meg az együttműködésről szóló döntés, amelynek köszönhetően megvalósulhat elektromos kukásautó.

Forrás: Autós Világ

A forradalmian új, környezetbarát elektromos kukásautónak használat közben mintegy 75 %-kal csökken a széndioxid kibocsátása. A tömörítő használata közben a belső égésű motor leállítható, így nincs zaj és károsanyag-kibocsátás. Az új jármű alkalmas arra, hogy épületekben kora reggel és késő éjszaka optimális szemétbegyűjtő feladatot lásson el. A tömörítőt meghajtó elektromos áram költsége jelentős mértékben elmarad a gázolajétól. Ettől a járgánytól még a sokat látott Schmuck Andornak is leesne az álla, ha ilyennel közlekedhetne a TV2 Celebműszak című műsorában.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?